Bu sezon hem Süper Lig’de hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda aynı görüntüyü sergileyen Trabzonspor, çeyrek finaldeki rakibi Sipay Bodrum FK’yı zor da olsa yenerek adını yarı finale yazdırdı. Bir önceki gün rekor sayıyla gençlerine büyük destek veren Trabzonsporlu taraftarlar, kupa maçında ise biletlerin tamamına yakını bitmiş olmasına rağmen bekleneni yapmadı. Yine de önceki maçlara nazaran tribünde iyi bir destek vardı.

Fatih Tekke, üçüncü maçına çıkarken son maçtaki kadrodan bazı isimleri yedek soyundurdu. Hücum bölgesinde ise bir ilke imza atan Fatih Tekke, Banza ve Sikan’ı çift forvet olarak sahaya sürdü. İlk on birin tek yumuşak karnı ise stoper bölgesiydi.

Nitekim ilk yarıda yenilen iki golde inanılmaz kademe hataları vardı. Trabzonspor iki gol buldu ama iki gol de yedi. İlk yarı 2-2’lik skorla tamamlanırken takımın taktiğini ne biz, ne taraftar ne de futbolcular çözemedi!

İkinci yarıya iki değişiklik yaparak çıkan Fatih Tekke, Malherio’nun yerine Arif Boşluk’u, Sikan’ın yerine ise Cham’ı oyuna dahil etti. Açıkçası oyundan çıkan iki isim de ilk yarı itibarıyla çok kötü bir performans sergilemişti.

Bu değişiklikler sonrası biraz daha rakibini ısıran bir oyun ortaya koyan Trabzonspor, galibiyet golünü bulmakta oldukça zorlandı. Trabzonspor’un imdadına, 79. dakikada kırmızı kart gören rakip takımın kaptanı Fredy yetişti. Ama Bodrumspor 10 kişi kalmasına rağmen Trabzonspor yine yüklenemedi. On dakika geçmedi ki bu kez Okay kırmızı kart görerek sahadaki oyuncu sayısına yeniden denge getirdi.

Normal süre 2-2 bitti. Takımından umudu kesen bazı taraftarlar ise stadı terk etti. Ama Zubkov, “Gitmeyin, çok şey kaçırıyorsunuz!” dercesine mükemmel bir gole imza atarak takımını yeniden öne geçirdi.

Trabzonspor zor da olsa galip gelerek adını Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finale yazdırırken maçın hakemi Zorbay Küçük, her şeyin önüne geçti. Mendy’yi haksız bir şekilde ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bırakan hakem, Trabzonspor’a son 10 dakikayı 9 kişi oynattı. Gösterdiği, göstermediği kartlar, çaldığı düdükler herkesi isyan ettirdi. Ancak Fatih Hoca bu maçı bir daha izlemeli. O stoper ve defans kurgusuyla bu takım çok gol yer. Pimi çekilmiş bomba gibi bir defans, maalesef!