Geçmişten günümüze Trabzon’un sosyal hayatını gözden geçirdiğimizde, bugün geçmişteki yaşam izlerini özlemle anarız. Her geçen gün bir öncekinden daha iyi olması gerekirken tam tersi bir durum ile muhatabız. Milli tarihimizin yani ecdat yadigarları tarihi eserleri, hanları, hamamları, tarihi konakları, çeşmeleri tek tek yok etme gayreti sürerken geçmişin izini de yani sosyal yaşamın izlerini de silmek için açık çalışmalara dahil oluyor bu il.
Neden ve niçini sorguladığımız takdirde bu il yani Trabzon, Türkiye'nin en ön sıralarda sosyal yaşamı takdiri vücut etmiş, dini inancını da bu ölçüde bağrına basmıştır. Ancak dini inanç altında kontrolsüz bir (dini) inanç farkındalığı, asıl gayeden de uzaklaştırılma gayreti yine bu işle iştigal edenler tarafından oluşturulmaktadır.
Gelinen noktada tüm bunları en yüksek algıyla toplumla paylaşan, sosyal yaşamı ve gelişmeyi arttıran, insanın yüce yaratanın en makbul değeri olgusunu da bizlere aktaran tiyatro, tartışmasız ülkemizin her adımına ve yol göstericiliğine daima ışıktır.
Trabzon'da, geçmişin izlerinde var olan yüksek tiyatro sevgisi, bugünde en yüksek seviyelerdedir. Trabzon Devlet Tiyatrosu ilimizin yüksek potansiyeline omuz veren, birbirinden değerli sanatçıları ile yaşam standardımıza ve geleceğimize büyük katkı yapmaktadırlar. Trabzon Devlet Tiyatrosu, yüksek sevgi ve saygı çerçevesinde güzel oyunlar sergilerken, bu güzide camiaya yılların başarılı sanatçısı Elvan Saliha Karahasan yöneticilik yapmaktadır.
Başarılı bir sanatçı, oyuncu da olan Müdür Karahasan, Atapark'taki daha önce geçmişte, kısa süreliğine sinema olup, ardından tütün deposu olan, daha sonra seksenli yıllarda üst arka bölümü Kültür Müdürlüğü, bugünkü konumuyla Trabzon Devlet Tiyatrosu, sahnesi olarak faaliyet gösteren eski bir yapıyı adeta nakış olarak işledi ve bugünkü güzel ortamın oluşmasına önayak oldu.
Ancak, bugün artan yüksek potansiyeli, tartışılmaz performansı ile bu ilin yüksek saygınlığına daima ışık olan Trabzon Devlet Tiyatrosu, mutlaka ve mutlaka yeni ve her türlü sosyal donatısı, hizmet ortamına çok daha iyi bir binaya kavuşturulması gerekmektedir.
Bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası devreye girmelidirler.
Bu hassas konunun çözümü için ilimizin vekilleri bu hassasiyete onay vermelidirler mutlaka.
Yer ve konum konusunda, Trabzon Devlet Tiyatrosu yetkilileri ile kurulacak komisyon ile hem yeri hem de bina iç konseptine onay vermelidirler.
Sonuç olarak, Trabzon geçmişi ile geleceğe özet konumuyla ülkemizin daima patlayan yıldızıdır.
Bu yıldızın herkese ışık olacağı kanaatindeyim. Yeter ki bu ışığa bizler de omuz verelim.