TEKNİK ADAMLARIN BİLİNÇ ALTLARI...

 Maç öncesi yayıncı kuruluşu ile teknik sorumluların yaptığı röpartajda maçın galibi belli olmuştu.
Yanal, rakibin dört yıldan beri gelişen bir oyun anlayışına sahip olduğunu, alınan oyuncuların takıma uyum sağlamış, bu haliyle kendilerinden daha organize olmuş bir takım olarak niteleyerek rakibi öven bir düşünceyi dillendirdi.
Güneş, bize karşı motivasyonlarını en yükseğe çıkaracak nedenler var diyerek, kendilerinin iyi takım olduğunu söyledi.
Bu düşünceler teknik adamların bilinç altlarıydı.
Biliç döneminde alışkanlık edinen oyun tarzını geliştirerek devam ettiren BJK’nın rakip ceza alanı önündeki örme pas ile kurduğu oyuna Yanal’ın nasıl bir önlem alacağı merak konusuydu.
Cevabı oyun başlangıcı ile gördük. Yanal,Güneş’in ceza alanı önündeki set oyunu düşüncesini,  orta alanda  Okay-Onanzi önünde yer alan Yusuf-Ekici ve Bero ile kalabalık tutarak engellemeyi kurgulamıştı. Rakibi bu diziliş ile karşılayan Trabzonspor kazandığı topları özellikle Yusuf ile buluşturarak gol ile buluşmayı hedefledi. Anlayış böyle olunca, oyun ortaalanda üstünlük sağlamaya yönelik bir mücadele görüntüsü verdi.
Her iki takım da orta alanda kazandıkları topları savunma arkasında buluşturarak sonuca gitmeye çalıştılar. Trabzonspor Yusuf ile böyle bir gol kazandı (41 dk.) BJK de böyle bir oyun anlayışı ile kazandığı iki duran top ile iki gol yaptı. Özellikle ilk gol çalışma yapılmış bir pozisyon ile kazanıldı. Önceki maçlarda da bu tür atışlar kullanan BJK’ye karşı Yanal’ın önlem almamasının nedeni merak konusu. İkinci gol ise usta bir oyuncunun, acemi bir oyuncuya karşı oluşturduğu penaltı pozisyonu oluştu.
İkinci devreye, adamı ve alanı kontrol ederek başlayan Trabzonspor birinci devreye karşı daha etkili oldu. Ancak böyle etkili olmasına rağmen savunma arkasına atılan toplar ile gol olabilecek üç önemli pozisyona fırsat verilmesi de ikinci devrenin savunma bakımından ele alınması gereken bir zaaftır.
 Bu pozisyonları engelleyen Onur yine gecenin önemli aktörü oldu.