Gençleri topluma kazandırabilmek, onları ülkenin yararlı birer birey olabilmeleri için, İslam'ın hassasiyetini ve sporun yararlarını kendilerine uygun bir dille anlatmakla mümkündür.

İslam'ın önemli birleştirici özelliğini ve sporun önemini gençlere anlatacak olan kişiler, elbette yüksek dini ve spor kültürüne sahip olmaları yanında, pedagoji hatta sosyolojik formasyona sahip olmaları kaçınılmazdır.

Sadece sportif etkinlikler, belirli karakter canlandırmasına, bozuk yaşam tarzlarını düzeltmek olası değil, İslam'ın yaşandığı oranla düzenlemesine yardımcı olabilmektedir. Antrenmanlarla birlikte, diğer davranışlara ait olaylar, zihin sağlığını pozitif yönde yönlenmesine yardımcı olur. İnanç ve spor, bireylerin beceri ve yeteneklerine olan öz güveni artırır.

Spor yapan gençler, kendilerini daha müspet ve kendilerine olan saygı arttığı gibi, toplumdan da soyutlanmalarında engel olur. Sağlam inanış ve düzenli spor yapıldığı sürede bireyler, hayata daha mutlu daha tebessümlü bakar ve insanlarla barışık olmayı öğrenirler.

Spor aktivitelerinin tabii sonucu, birey iyi bir vakit geçirdiği gibi fiziksel yapılarda da pozitif gelişme olur ve eğitim ve antrenmanlara kolayca adapte olmalarını sağlar. Aynı zamanda zeka lehçe vb kültürel gelişimi, entelektüel verimi, problem çözme kabiliyetini artırır.

Gençlerin doğasında olan saldırganlık, öfke kıskançlık gibi menfi duyguları, İslam'ı yaşama ve spor yapmakla gençleri toplum yararına kanalize ederek, vatanına milletine faydalı nesiller yetiştirmeleri üzerindeki duygusal enerjiden kurtulabilmek, kuvvetli İslam inancı ve spor yapmakla mümkündür.

Tecrübelerimizden de bilmekteyiz, İslam inançları sağlam olan genç sporcular, toplum içinde, kolektif çalışma yapmayı paylaşımı kişiler arası iletişimi ve koordinasyonu hiçbir kompleks duygusuna kapılmadan öğrenme imkanına sahip olduklarını görmekteyiz.
Gençlerin samimi bir İslam inancına sahip olup, spor yaptıkları süreçte yukarıda da belirttiğim gibi pozitif olup, fiziksel, kültürel, psikolojik güçlerini uyardığı gibi bütün bunların kullanmasını sağlar.

Toplumdan dışlanan gençler, İslam inancı ile onlara spor yaptırarak, hayata bağlanmalarını sağlar. Tabii ki bu önemli kriterler devlet politikası haline gelmesi, gelecek Türk gençlerini vatanımızın kalkınması için daha samimi gayret göstermelerine yardımcı olur.