VALİ DENİZE AÇILDI KAFESLERİ İNCELEDİ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, denizde ağ kafeslerde yapılan balık faaliyetlerini yerinde inceledi. Yomra ilçesi Sofrakayalar Mevkisi'nde bulunan Kızıloğlu Deniz Ağ Tesisini ziyaret eden Vali Yıldırım, denize açılarak kafeslerde yapılan Türk Somonu ve Levrek projesi üretimini yerinde gördü. Projenin önemine değinen Vali Yıldırım, üretici firmaya bol kazançlar diledi.  Üretim faaliyetleri hakkında Vali Yıldırım’a bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan,  "Türk Somonu ve Levrek Yetiştiriciliği projesiyle tesiste 1500 ton/yıl Gökkuşağı alabalığı ve 300 ton/yıl Levrek yetiştirmek amaçlanıyor." dedi.

Ziyarette Vali Yıldırım’a; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan eşlik etti.

THY 1000 KABİN MEMURU 900 PİLOT ALACAK

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY'ye 1000 kabin memuru ve 900 pilot alınacağını açıkladı. Bunun yanında Bolat 2 yıl içinde tüm THY uçaklarında internetin ücretsiz olacağını söyledi. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın açıklamalarından satır başları şöyle:  THY'nin 2003 yılında 65 uçağı vardı. 2005'te Avrupa'nın 10. hava yoluydu. THY bugün Avrupa'da bir numarayız. Bir tek Ryanair ile çekişiyoruz ama onları geçmiş olacağız.  Hava yolu işletmeciliği zor. 20 senede 180'e yakın hava yolu batmış. 1 trilyon hava yollarının geliri olmuş. Yolcu başına 6 dolar kar edilmiş. 360 hava yolu yüzde 3 kar etmiş. Uçak finansmanı yaptırıyorsunuz yüzde 5-6'larla. Hava yolu işletmeciliği para kazanmak için yapılan bir şey değil. 2023 senesinde THY'nin Türkiye'ye katkısı 55 milyar dolar olmuş. 21 milyar dolar direkt gelir. Hizmet ihracatı 16.1 milyar dolar. Tedarik zinciri 17 milyar dolar.  Biz bunu 300 üzeri uçakla sağladık. 2033 yılında bizim 810 uçağımız olacak.

Nokta Atış - 30.09.2024 Nokta Atış - 30.09.2024

HAKİM VE SAVCI YARDIMCISI MÜLAKAT SONUÇLARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 23-24 Aralık 2023'te ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yazılı sınavda başarılı olan adaylar arasından 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımına dair mülakat sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı hizmetlerinin daha etkili ve verimli sunulması için hayata geçirilen hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi kapsamında, 23-24 Aralık 2023'te ÖSYM tarafından yazılı sınav gerçekleştirildiğini hatırlattı. Sınavda başarılı olan adaylar arasından 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımına dair mülakat sonuçlarının açıklandığını belirten Tunç, hakim ve savcıların kürsüye daha donanımlı ve güçlü şekilde hazırlanmalarını sağlayacak yeni sistemin ilk hakim ve savcı yardımcılarını tebrik etti, görevde başarı diledi.

Hakim ve savcı yardımcılarının, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisinde 1 yıl eğitim alacaklarını, usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcıların yanında görev yapacaklarını vurgulayan Yılmaz Tunç, şunları kaydetti: "Hakim ve savcı yardımcılarımız, bir yandan daha etkin bir mesleğe hazırlık dönemi geçirirken diğer yandan da hakim ve savcılarımıza yargısal faaliyetlerde yardımcı olacak. Uygulamadaki güncel vakalardan beslenen bir eğitim süreci geçirecek olan hakim ve savcı yardımcılarımız, adliyelerdeki süreçlere doğrudan katkıda bulunacak."