Cumhur ittifakına sadık kalacağız

MHP Trabzon İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri Ankara'da Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloglu'nu ziyaret etti. Bakan Uraloglu ile ülke gündemi ve Trabzon üzerine istişare ettiklerini dile getiren Ayar, "Sayın bakanımıza nezaretinden ve samimi ilgilisinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisini takdir ediyoruz çok başarılı hizmetlere imza atıyor. Kendisi ile oldukça sağlıklı ve güzel bir görüşme gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. "Bizler bayrak vatan ezan ülküsü ile mücadele ediyoruz 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı omuz omuza başlatılan dayanışma ruhu dimdik ayaktadır" diyen Başkan Ömer Ayar, "Cumhur ittifakına sahip çıkacağız, içeride ve dışarıda ülkemizi hain emellerine kurban etmek isteyenlere asla teslim olmayacağız. Yerli ve Milli seferberlik ile ülkemizi hak ettiği en güzel yerlere taşıyacağız" diye konuştu.

Ruhsatsız silah ve kaçakçılara operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik "Mercek-26" operasyonlarında 2 bin 310 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve 2 bin 511 silahın ele geçirildiğini bildirdi. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslime devam edeceklerini, suç odaklarıyla mücadelenin aralıksız süreceğini vurguladı. Silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik 81 ilde "Mercek-26" operasyonlarının düzenlendiğini kaydeden Yerlikaya, "Operasyonlar sonucu 1271 ruhsatsız tabanca, 534 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 43 uzun namlulu tüfek, 663 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere 2 bin 511 silah ele geçirildi. 2 bin 310 şüpheli hakkında işlem yapıldı." bilgisini paylaştı. Bazı şehirlerde ele geçirilen ruhsatsız silahlar ve gözaltına alınan zanlılarla ilgili detayları da paylaşan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren görevlilere teşekkür etti.

Fahiş fiyat artışına giden emlak işletmesine ceza

Ticaret Bakanlığı "konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı" haberleri üzerine, emlak ilan fiyatında fahiş artışa giden bir emlak işletmesine 100 bin lira idari para cezası uygulandığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İç Ticaret Genel Müdürlüğünce, "konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı" yönündeki haberler üzerine, emlak ilan fiyatında fahiş artışa giden bir emlak işletmesinin geçen hafta denetlendiği belirtildi. Denetimin ardından emlak işletmesine 100 bin liralık idari para cezası uygulandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Eylül ayı içinde ilan fiyatlarında fahiş artış yapan 117 emlak işletmesi daha tespit edilmiş olup, her bir emlak işletmesine 100 bin lira olmak üzere toplam 11 milyon 700 bin lira idari para cezası uygulanmasına bugün itibarıyla başlanmıştır."

Açıklamada, Bakanlıkça ilan platformlarındaki fiyat değişimlerinin yakından takip edileceği belirtilerek, kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çevirmeye çalışan ve ilan fiyatında fahiş artışa giden emlak işletmelerine gerekli idari cezaların uygulanmasına kararlılıkla devam edileceği bildirildi.

Nokta Atış - 4.10.2024 Nokta Atış - 4.10.2024

Editör: Gözde Üçüncü