AFET YÖNETİMİ ÜZERİNE BİLİMSEL ZİRVE

Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği (YA/EM) 43. Ulusal Kongresi, 2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında, KTÜ ev sahipliğinde Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

1975 yılından itibaren gerçekleştirilen ve ülkemizin en köklü mesleki ve bilimsel organizasyonlarından biri olan YA/EM Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı katılımcılara hitabında, “Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez gerçekleştirilen bu kongrenin ana temasının ‘Afet Yönetimi’ olması hem ulusal hem de bölgesel anlamda kongreye ayrı bir önem kazandırmaktadır. 1975 yılından beri düzenlenen YAEM Kongresi’nin afet yönetimi alanında çalışmalar yapması ve bu konuya dikkat çekmesi; etkili planlama, eğitim ve ulusal iş birlikleri sağlamak adına oldukça yararlı bir platform sunmaktadır.” sözlerine yer verdi. Bu yılki ana teması “Afet Yönetiminde YA/EM” olarak belirlenen kongre; yakın bir dönemde yaşanan 6 Şubat depremleri, daha önceki yıllarda yaşanan yıkıcı depremler, seller, orman yangınları, kuraklık, maden kazaları ve göç gibi farklı afet türlerinin, ülkemizi ve milletimizi çok derinden etkilemiş olması ve bu doğal ve insan kaynaklı afetlerden doğan kayıpların en aza indirilmesinin, toplumsal refahın ve güvenliğin korunması açısından çok büyük bir öneme sahip olması anlayışından yola çıkarak afetler vuku bulmadan önce risk yönetimi ve planlama çalışmaları gerçekleştirmenin, afet anında kriz yönetimi ve süreç organizasyonu planlamaları yapmanın, afet sonrası süreçte de iyileştirme ve normalleşme stratejilerini belirlemek bu kayıpları en aza indirebilmenin önemine vurgu yapacak. Hem bilimsel hem de sosyal anlamda zengin bir etkileşime ev sahipliği yapacak kongrenin, Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği alanına ilgi duyan uygulayıcıları, akademisyenleri, öğrencileri ve diğer tüm paydaşları bir araya getirmesi bekleniyor.

Nokta Atış - 2.10.2024 Nokta Atış - 2.10.2024

KAYA ÖDÜLLE TAÇLANDI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, görev süresinin ilk 6 ayında Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından ‘Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı’ olarak seçildi. Türkiye Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER), Türkiye genelinde yaptıkları saha çalışmalarında il ve ilçe kategorilerinde yılın en başarılı belediye başkanlarını seçti. Türkiye genelinde 41 il ve 100 ilçede teşkilatı bulunan KAMU-DER tarafından geleneksel olarak düzenlenen ödül töreninde bu yıl, Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı Ödülü’nü Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya alacak. Ödül törenine davet edilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Halkımızın güvenini, bizlere olan inancını hissetmenin mutluluğunu yaşıyor ve büyük sorumluluğunu taşıyoruz. ‘Sosyal belediyecilik’ denildiğinde Ortahisar Belediyesi’ni Türkiye’de örnek bir belediye haline getirmek adına gece gündüz çalışıyoruz. Bu anlamda çok kısa bir süre içinde yaptığımız çalışmaların ve hayata geçirdiğimiz projelerimizin halkımızda karşılığını görüyor olmak ve bu ödüle layık görülmek bizleri son derece mutlu etmiştir. Bizleri bu ödüle layık gören herkese Ortahisarlı hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YAŞLILARA MORAL ZİYARETİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in eşi Arzu Genç, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek huzurevinde kalan yaşlı vatandaşlarla bir araya geldi. Arzu Genç, yaşlıların toplumun en değerli hazineleri olduğunu vurguladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in eşi Arzu Genç, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Genç, yaşlılarla sohbet ederek onlara moral verdi. Ziyaret esnasında yaşlılarla kucaklaşan ve sohbet eden Arzu Genç, yaşlıların toplumun en değerli hazineleri olduğunu vurgulayarak, “Yaşlılarımız, geçmişle gelecek arasındaki köprülerimizdir. Onların her birinin birer koca çınar gibi hayat hikayeleri var. Bizim görevimiz, onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak.” dedi. Huzurevi sakinleri ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken, huzurevi personeli de Arzu Genç’e, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak için yürütülen çalışmalara verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Arzu Genç, huzurevi ziyaretinin ardından Derecik Mahallesi'nde yaşayan 107 yaşındaki Abdülkadir Bülbül'ü de evinde ziyaret etti.

Editör: Gözde Üçüncü