YOL SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Nokta Atış - 28.09.2024 Nokta Atış - 28.09.2024

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 18 ilçenin tamamında yol çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde 1 Nisan 2024'ten bu yana 69 bin ton asfalt serildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin her noktasında yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in göreve başladığı 1 Nisan 2004'ten bu yana 18 ilçede toplam 69 bin ton asfalt serildi. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, şehri güvenli ve konforlu yollarla donatmak için aralıksız çalıştığı kaydedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçelerimizin yol ağında çalışmalar yürütüyoruz. Şehrimiz dağınık bir coğrafi yapıya sahip, ekiplerimiz bu coğrafyada güvenli ve konforlu yollar oluşturmak için seferber olmuş durumda. Şehrimizin turizm destinasyonlarına ulaşımın rahatlıkla sağlanması için çeşitli çalışmalar yaptık. Mahalle yollarımızda yol sorunlarını bir bir çözüyoruz. Amacımız hiçbir yolumuzu atıl halde bırakmamak. Asfalt serme, yeni yollar açma, var olan yollarda iyileştirme ve betonlama çalışmalarımız sürüyor. Yayla yollarımızda da önemli çalışmalarımız var. Yayladan şehre her noktayı konforlu yollara kavuşturacağız. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz.” dedi.

ANLAMLI ZİYARET

Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, İşletme Müdürü Saadet Gülbay ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sema Küçükosman görevine yeni atanan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın'a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi ve beraberindekiler, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın'a yeni görevinde başarılar dilerken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın ise Özel İmperial Hastanesi yönetimine ziyareti dolayısıyla teşekkür etti.

DEMİRTAŞ’IN BABA ACISI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanlığı Basın Yayın Şube Müdürü Muhammet Zahid Demirtaş'ın babası, KTÜ Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevdet Demirtaş vefat etti. Cenazesi dün ikindi namazına müteakip Of Çarşıbaşı Büyük Camii'nde kılınan cenaze namazına müteakip Serince'de defnedildi. Merhuma Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

İSRAİLLE İLİŞKİLERDEVAM EDİYOR

Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı, Filistin'deki durumu eleştiren bir açıklama yaparak, İsrail'in 358 gündür Filistin halkına soykırım uyguladığını belirtti. Açıklamada, Türkiye hükümetinin sert söylemlerine rağmen İsrail ile ticaretin devam ettiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: “Kıymetli Filistin dostları, terörist işgalci İsrail, Filistin halkına 358 gündür tam anlamıyla bir soykırım uygulamaktadır. Herhangi bir hak, hukuk, ahlak veya sınır tanımayan bu işgalciler, alçakça saldırarak, yakıp yıkarak ve katlederek vahşet sergilemektedir. Kana susamış bu seri katiller, adeta çıldırmışçasına saldırıyor; bebek, çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden öldürmeye ve sakat bırakmaya devam ediyorlar. Diğer yandan, mazlum Gazze halkı ise insanlık onuru adına direnmektedir. Filistin’in 100 yıldır devam eden emperyalist ve siyonist işgale karşı verdiği mücadele, tüm kararlılığıyla sürmektedir. Türkiye’de yaşayan insanları doğrudan ilgilendiren başka önemli meseleler de vardır. Tam da bu noktada dikkatleri sorumluluğumuzun olduğu yere çekmek istiyoruz. Hükümet yetkilileri, basına verdikleri demeçlerde ve kürsülerde İsrail’e karşı sert söylemler kullanırken, gerçekte işgalcilerle olan ilişkiler hız kesmeden devam etmektedir. İktidar, Türkiye ile İsrail arasındaki ticareti ancak soykırımın 7. ayında sonlandırma kararı almış olsa da, bu kanlı ticaret, hileli yollarla ve gizli bir şekilde sürdürülmektedir. Mazlum Gazze halkı açlık, susuzluk, evsizlik ve ilaçsızlık içinde; soykırım altında 40 binden fazla canını kaybetmişken, Türkiye üzerinden İsrail’e petrol sevkiyatı devam etmektedir. Bu petrol, İsrail tanklarında ve uçaklarında kullanılmakta ve işgal ordusunun ölüm makinesini beslemektedir. Azerbaycan’ın SOCAR şirketinin İsrail’e petrol satışı, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden Türkiye topraklarından taşınmaya devam etmektedir. Bu, dehşet verici bir yardım ve yataklıktır! Direnişin sadece edebiyatını yapmayı bırakın; eğer cesaretiniz varsa, gerçek anlamda Filistin’in yanında yer alın.”

Editör: Gözde Üçüncü