ÜNİVERSİTELER TEK YÜREK

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi tarafından “Bağımsız Filistin İçin Kıyamdayız” yürüyüşü gerçekleştirilecek. İsrail zulmüne karşı Trabzon'daki üniversiteler harekete geçiyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından organize edilen, Trabzon Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi'nin de destekleyeceği “Bağımsız Filistin İçin Kıyamdayız” yürüyüşü 22 Aralık 2023 Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 15.00'te, Kahramanmaraş Caddesi Koton Mağazası önünden başlayacak olan ve Kahramanmaraş Caddesi güzergâhında devam edip Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda bildiri okunması ile son bulacak olan yürüyüşte; üniversite, hastane, cami bombalayıp kadın, yaşlı, çocuk, bebek demeden Filistin'de soykırım yapan devlet aklını yitirmiş işgalci İsrail'e lanet okunacak. Yürüyüşe üniversitelerin akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler de katılacak.

ÜNLÜ YAZARLAR YOMRA’YA GELİYOR

Yomra Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilecek olan Yomra Kitap Günleri 3-10 Ocak tarihleri arasında kapılarını tüm kitapseverlere açıyor. Birbirinden ünlü yazarlar Yomra Belediyesi 2. Kitap Günleri’nde Yomralılar ile buluşacak. Onlarca yayınevi, on binlerce kitap ve geniş kitleler tarafından tanınan ve takip edilen seçkin yazarlarla birlikte, yerel yazarların da Yomralı kitapseverlerle buluşacağı ‘Yomra Belediyesi 2. Kitap Günleri’ önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Yomra Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. 2. Kitap Günleri 3-10 Ocak tarihleri arasında saat 10.00 ile 23.00 arasında ziyaret edilebilecek. Onlarca yayınevi, on binlerce kitap ve seçkin yazarların konuk olacağı Yomra Belediyesi 2. Kitap Günleri’ne İlber Ortaylı, Sunay Akın, Alişan Kapaklıkaya, Esra Ezmeci ve Işıl Işık gibi ünlü isimler de katılacak. İlber Ortaylı 9 Ocak saat 13.00’da söyleşi gerçekleştirecek. Sunay Akın’ın imza ve söyleşisi ise 8 Ocak Pazartesi günü saat 18.00’da. Yomra’yı her fırsatta kültür ve sanatla buluşturduklarını söyleyen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.

Nokta Atış - 26.09.2024 Nokta Atış - 26.09.2024

BÜYÜK MASRAFLARIN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR

Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Olcay Bahadır, Fol deresinin iki kenarında yapılan ahşapların deforme olmasına rağmen yıllardır bakımlarının yapılmamasını eleştirdi. Bahadır konuya ilişkin şöyle konuştu: “Fol deresinin iki kenarında yapılan yürüyüş yollarında kullanılan üst kalite ahşaplar yıllar içerisinde deforme olmaya başladı ve rutin bakımlarının yapılmadığı görüldü. Milli servet olan ve kamu kaynakları kullanılarak yapılan bu ahşapların kırıklarının tamir edilmesi ve vernikli ahşap koruyucular ile deformasyonunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu bakım çalışmaları ile az maliyetle daha sonrasında gelecek büyük masrafların önüne geçilebilir. Naçizane uyarımızdır.” Umarız Başkan Bahadır’ın bu uyarıları dikkate alınır ve daha büyük zararların önüne geçilir.

SELİMOĞLU OKURLARIYLA BULUŞACAK

Yazar Gökbörü Ahmet Selimoğlu, okurları ile buluşmak için Trabzon’a geliyor. Eserleriyle edebiyat dünyasında fark yaratan Selimoğlu, imza gününde kitapseverlerle bir araya gelecek. 30 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek bu özel imza gününde, Ahmet Selimoğlu okurlarıyla bir araya gelecek, kitaplarını imzalayacak ve edebiyat sohbetleri yapacak. Ahmet Selimoğlu'nun kitap imza günü 30 Aralık’ta saat 13.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. İlgililerine duyurulur.