KADIN HAKLARI TEHDİT ALTINDA

CHP Trabzon Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sibel Suiçmez, Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğe girişinin 98. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada Türk Medeni Kanunu’nun Cumhuriyet tarihinin en büyük devrimlerinden biri olduğunu belirterek, özellikle kadın hakları konusunda elde edilen kazanımların bugün tehdit altında olduğunu vurguladı. Türk Medeni Kanunu’nun Cumhuriyet’in temel ilkelerinden olan çağdaşlık ve laiklik üzerine inşa edildiğini söyleyen Suiçmez, “Yürürlüğe girişinin 98. yıl dönümünü kutladığımız ve 17 Şubat 1926 yılında kabul edilen Türk Medeni Kanunu, çok hukukluluğun ortadan kaldırıldığı, yurttaşlarımızın haklarının teminat altına alındığı, aynı zamanda kadını erkekle eşit ve özgür birey statüsüne taşıyan, Cumhuriyetimizin hukuk alanındaki en büyük devrimidir.” ifadelerini kullandı. Günümüzde Medeni Kanunun getirdiği hakların tehdit altında olduğunu belirten Suiçmez, kadın haklarını geri plana atan yasal düzenlemelerin gündeme gelmesinden endişe duyduklarını ifade etti. Laiklik ilkesinin kadınların eşit ve onurlu bir yaşam sürmesinin teminatı olduğunu vurgulayan Suiçmez, “Kadını eşit ve özgür birey ve yurttaş olmaktan uzaklaştıracak her türlü söylem ve düzenleme, anayasamızın ruhuna aykırıdır ve bu tür girişimlerden ivedilikle vazgeçilmelidir.” çağrısında bulundu.

ANLAMLI ZİYARET

Akçaabat Sebat Gençlik Spor Kulübü futbolcuları, Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kalkışım ve beraberindekiler Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’i ziyaret etti. Sebat Gençlikspor Kulübü sporcularını ve yönetimini makamında misafir eden Başkan Ekim,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Ekim konuşmasında, “Tarihi Sebatspor Kulüp binamız, hayırsever iş insanlarımızın da katkılarıyla yenileniyor. Çok yakında da daha modern bir tesis olarak sporcularımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sporcularımızın kullanımında olacak. Bunun yanında kulüp binasının çevresinde atletizm sahası da mevcut. Ayrıca yine kulüp binasının önünde 2 adet futbol sahası yapılıyor. Bu sahalardan bir tanesi sizlerin daha iyi idmanlar yapabilmeniz için çim saha olacak. Hem belediyemiz hem hayırsever iş insanlarımız hem kulüp yönetimi ile birlikte sizler için Sebat Gençlikspor’umuz için tüm altyapıyı en iyi şekilde el birliği ile hazırlamaya gayret ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ANTALYA VALİSİNE TRABZONSPOR FORMASI

Antalya Valisi Hulusi Şahin'i makamında ziyaret eden Ahmet Külekçi Trabzonlulara Trabzonspor formasını hediye etti. Küresel Gazeteciler Konseyi geleneksel Alanya Buluşması ile birlikte Adalet Bakanlığı HEGEM Vakfı ve 26 devlet hastanesinin ortaklaşa yürüttüğü Şiddetle Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi Eğitim Çalışması kapsamında Antalya'da bulunan gazeteci yazar Ahmet Külekçi, DEİK Türkiye Yeni Zelanda Başkan Yardımcısı Cahit Urfan ile birlikte Antalya Valisi Hulusi Şahin'i ziyaret etti. Trabzonlu Antalya Valisi Hulusi Şahin'e üzerine adı yazılan Trabzonspor formasını hediye eden Ahmet Külekçi, “Milyonlarca yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Antalya'da kısa sürede kendini sevdirip başarılı hizmetlere imza atan Vali Şahin’i yürekten kutluyorum. O Antalya'yı çok seviyor Antalya da onu.” dedi.

Nokta Atış - 27.09.2024 Nokta Atış - 27.09.2024

GELENEKSEL ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

Kimyagerler Derneği Karadeniz Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen önlük giyme töreni bu yıl da düzenlendi.  Dernekten konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Üniversitelerimizin kimya Bölümleri ve kimyagerler derneği Karadeniz şubesi işbirliği ile geleneksel olarak yapılan ‘önlük giyme töreni’ni bu yıl Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi, Trabzon Karadeniz Teknik üniversitesi ve Samsun 19 Mayıs üniversitesi kimya bölümlerinde coşkulu bir şekilde gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilere bölümlerini ve derneğimizi tanıtmak, kurumsal aidiyet duygularını artırmak amacıyla yapılan bu etkinliklere katılım sağlayan tüm öğrencilere ailelerine akademisyenlere ve sponsor firmalara teşekkür ederiz.” denildi.

Editör: Gözde Üçüncü