ŞAHİN ADAY OLMAYACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Turgay Şahin, 15 yıllık aktif Meclis Üyeliği görevinin bu dönemin sona ermesiyle nokta koyacak. 15 yıldır Meclis Üyesi olduğunu ifade eden Şahin tekrar aday olma gibi bir düşüncesi olmadığını belirtti. Artık belediye meclislerinde yeni ve genç yüzlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Şahin, her zaman partinin emrinde olduğunu da sözlerine ekledi. Turgay Şahin'in Meclis Üyeliği görevine devam etmeyeceğini açıklaması kamuoyunda ve partililer nezdinde üzüntüyle karşılandı. Zira Şahin bilgi birikimiyle, yöneticilik tecrübesiyle belediye meclislerinde CHP grubuna önderlik ediyor, yol gösteriyordu. AK Parti idaresindeki belediye yönetimine her konuda en ciddi eleştirileri getiren Şahin'in yokluğunun önümüzdeki yerel seçimlerden sonra mecliste hissedileceği muhakkak. Bakalım CHP İl örgütü bu boşluğu hangi isim ya da isimlerle dolduracak?

YAZIK ETTİNİZ

İYİ Parti’den Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olan Serdar Çebi, İl Başkanı Fatma Başkan’ın bir gazetede yer alan röportajındaki eski yöneticilerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki olarak partinden istifa ettiğini belirtti. Çebi açıklamasında şunu dile getirdi: “Hiçbir partiye üyeliğim bulunmamaktadır. İyi Parti’de Koray Aydın, Şükrü Kuleyin ve Kurucu Üye Ali Sağır siz bu partiyi bitirdiniz, şimdi alın parti sizin olsun. Yazık ettiniz. Güzel insanları, partiye emek vermiş, gönül vermiş, para vermiş, zaman vermiş, liyakat sahibi herkesi İYİ Parti’den uzaklaştırdınız. Küçük olsun bizim olsun hesabı yaparak istediğinizi ettiniz. Şimdi sevinin düşünün bir partinin üyeleri yemek yediler diye hain oluyorsa vay bu partinin ve yöneticilerin haline.” Bakalım Çebi’nin bu açıklamalarına cevap gelir mi.

HER İL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA

Nokta Atış - 12.09.2024 Nokta Atış - 12.09.2024

AK Parti'de aday adaylığı başvuruları devam ederken, aday belirleme süreci için de titiz bir çalışma yürütülüyor. İstanbul için ise özel çalışma yapılıyor. Her il ve ilçe detaylı şekilde ele alınırken, mevcut adaylar ve yeni isimlerle ilgili temayül yoklaması yapılacak. AK Parti'de, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşülüyor ve milletvekilleri ile görüş alışverişi yapılıyor. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere her il için özel çalışma yapılıyor. Mevcut il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarının hepsiyle ilgili memnuniyet anketleri de masada. Anketlerle, mevcut belediye başkanlarına seçmenin bakışının nasıl olduğu ortaya konuluyor. Öne çıkan yeni bir isim olup olmadığı değerlendiriliyor. Adayların belirlenmesi için 150 bin teşkilat mensubunun katılımı ile temayül yoklaması da yapılacak. Partililere, “Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz?” diye sorulacak. AK Parti, aday belirleme sürecinde Cumhur İttifakı ortağı MHP ile de yakın temasta. Heyetler bir araya geldi, istişareler yapıldı. O toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel merkezinde kurmayları ile görüştü. Hem adaylar hem de aday takvimi ele alındı.

KRUVAZİYER ŞEHİRDE

Trabzon kruvaziyer gemi ile şehre Rus turistleri ağırlıyor. Bu yıl sonuna kadar toplam 20 sefer yapması planlanan ‘Astoria Grande’ adlı kruvaziyer gemisi Trabzon Limanına demir atarken, gemide 856 Rus turist ve 424 personel bulunuyor. Karadeniz Limanlarını adeta mesken tutan ‘Astoria Grande’ adlı kruvaziyer gemisi ile şehre gelen Rus turistler Trabzon’un tarihi yerlerini gezerek şehir merkezinde alış veriş yapıyor. Adeta Trabzon Limanını kaplayan Palau bayraklı, 11 katlı, 193 metre uzunluğunda ve 32 metre genişliğindeki ‘Astoria Grande’ adlı yolcu gemisi yıl sonuna kadar toplam 20 sefer yapması planlanıyor. Umarız turizm 12 aya yayılır.