GÖNÜLLERDE YER ALACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci’nin vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınladı. Başkan Genç mesajında, “Trabzonspor camiamızın efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci’yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Trabzonspor tarihinde iz bırakan, kazandırdığı şampiyonluklar ve başarılarla hafızalara kazınan kıymetli bir başkanımızı kaybettik. Mustafa Şamil Ekinci, yalnızca Trabzonspor’un değil Türk futbol camiasının önemli bir figürüydü. Kendisi, Trabzonspor’u İstanbul hegemonyasının dışına çıkararak, Anadolu’nun gururu haline getiren isimlerden biri oldu. Onun başkanlığı altında bordo-mavili takımımız 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Trabzonspor’un büyüklüğünü herkese gösterdi” ifadelerini kullandı. Başkan Genç, mesajının devamında şunları kaydetti: “Merhum Mustafa Şamil Ekinci, Trabzon’a olan bağlılığı ve hizmetleriyle her zaman gönüllerimizde yer alacak. Onu, başarılarıyla ve duruşuyla her zaman saygıyla hatırlayacağız. Merhum Başkanımıza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Trabzonspor camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” Bizler de merhuma Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

DİREKT UÇUŞLAR BÜYÜK AVANTAJ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında Azerbaycan'dan turizm acentesi temsilcileri ve diğer ilgililer Trabzon'a geldi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Azerbaycanlı acente, sağlıkla ilgili devlet kuruluşları ve havayolu şirketi temsilcileri, Başkan Erkut Çelebi ile bir araya geldi. Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta'nın da yer aldığı ziyarette, Trabzon'daki sağlık turizmi imkanları ve proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, sağlık turizmi projesi kapsamında Azerbaycan'ın en önemli hedef pazarlardan biri olduğunu belirterek, “Daha önce proje kapsamındaki sağlık kuruluşu ve acentelerimizi Azerbaycan'a götürerek orada ikili iş görüşmeleri yapmalarını sağlamıştık. Şimdi de Azerbaycan'daki turizm acentesi ve diğer ilgili kuruluş temsilcilerini Trabzon'da ağırlıyoruz. Burada 3 gün boyunca sağlık kuruluşlarını gezecek ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecekler. Direkt uçuşlar olması tabii ki büyük avantaj. Bu anlamda Azerbaycan'la sağlık turizmi başta olmak üzere ilişkilerimizin her geçen gün ilerlediğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu ziyaret de ilişkilerimizin gelişmesine büyük katkı sunacaktır.” dedi.

Nokta Atış - 13.09.2024 Nokta Atış - 13.09.2024

ARSİN’DE ÖRNEK İDDİASI

Arsin’de AK Parti İlçe Başkanlığı için kulislerde çeşitli isimler duyuluyor. Adı geçen isimlerden biri de Eyüp Örnek. Hayırsever kişiliği ve toplum yararına yaptığı çalışmalarla tanınan Eyüp Örnek, aynı zamanda AK Parti kurucularından İsmail Örnek’in oğlu. Otobüs, inşaat ve kuyumculuk sektörlerinde faaliyet gösteren Örnek, Arsin’in geleceği için güçlü bir aday olarak öne çıkıyor. Örnek, bölgenin ihtiyaçlarını bilen ve halkın beklentilerine uygun çözümler sunabilecek bir isim olarak değerlendiriliyor.

EN DEĞERLİ ÜRÜNLERDEN BİRİ

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Akçaabat’ın Marentelli zeytinini tanıttı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, resmi sosyal medya hesabı Turkish Olive and Olive Oil üzerinden Akçaabat’ın ünlü Marentelli zeytin çeşidini tanıttı. Yapılan paylaşımda, Marentelli zeytininin bölgenin en değerli tarım ürünlerinden biri olduğu vurgulandı. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yetişen Marentelli zeytin çeşidi, bölgenin en değerli tarım ürünlerinden biridir. Bu zeytin çeşidi, iri meyveleri ve iri çekirdekleri ile tanınır, ayrıca erken olgunlaşma özelliğine sahiptir. Bölgedeki diğer zeytin çeşitleriyle karşılaştırıldığında, en az yağ içeren zeytin türü olarak öne çıkar. Marentelli zeytini, soğuğa karşı yüksek dayanıklılık gösterir, bu da onu zor iklim koşullarında bile verimli kılar. Bölgedeki üreticiler, bu zeytin çeşidini genellikle yağlık olarak değerlendirirler.”

Editör: Gözde Üçüncü