ATATÜRK’ÜN TRABZON’A GELİŞİ KUTLANACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’a gelişinin 100. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenleyecek. Günün anısına Atatürk Köşkü gün boyunca ziyaretçilere ücretsiz olacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1924’te Trabzon’u ziyaret etmesinin 100. yılı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün konakladığı, manevi miras açısından büyük öneme sahip Atatürk Köşkü’nde yarın saat 13.30'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verecek. Saat 14.00’da köşk bahçesinde Atatürk’ün Trabzon’da çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açılacak, saat 14.30’da da Atatürk’ün Trabzon ziyaretini anlatan belgeselin gösterimi yapılacak. Saat 15.00’da ise sanatçı Oya İşboğa, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek. Etkinlik zeybek gösterisi ile sona erecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce şehrimize teşrif etti ve büyük bir coşkuyla karşılandı. Bu gururu yüz yıldır yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Atatürk’ü hatıralarıyla yad edeceğimiz etkinliklerimize bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz.” denildi. Duyurmuş olalım.

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ TRABZON’DA

Türkiye’deki 25 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından oluşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, aylık toplantılarını bu kez Trabzon’da gerçekleştirdiler. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından Trabzon’a davet edilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantı öncesinde Akçaabat’ın incisi Ortamahalle’yi ziyaret ettiler. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyelerini Ortamahalle ziyaretlerinde Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim karşıladı. Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyelerinin Ortamahalle gezilerindeki ilk durakları Ortamahalle Müzesi oldu. Ortamahalle Müzesini oldukça beğenen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, müze hakkında Başkan Ekim’den bilgi aldılar. Ortamahalle Müzesi’nin hem içini hem de bahçesini gezen ekip daha sonra Ortamahalle’nin Arnavut kaldırımlı tarihi dar sokaklarını dolaştılar. Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in de eşlik ettiği Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyelerinin Ortamahalle gezisindeki son durakları tarihi Timurciler Konağı oldu. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Günden güne Ortamahalle’mizin ülke çapındaki bilinirliği artıyor. Dünya çapında da birçok yabancı turist tarafından gerek bireysel gerekse kafile olarak ziyaret ediliyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyelerimizi de bu tarihi mahallemizde misafir etmekten memnuniyet duydum. İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. Organizasyonu yapan, misafirlerimize Ortamahalle’yi gezmeyi tavsiye eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük’ e de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

YIKIM BALIKÇILARI MAĞDUR EDECEK

Nokta Atış - 11.09.2024 Nokta Atış - 11.09.2024

Trabzon Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, Akçaabat balıkçı barınaklarıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Köroğlu, “Akçaabat Balıkçı Barınakları ile ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından verilen yıkım kararı doğrultusunda; kooperatifimizi ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk. Balıkçı barınaklarının düzenlenmesi gerektiği ihtiyacını yine dile getirerek, kalıcı olarak yapılacak yıkımın yüzlerce balıkçıyı mağdur edeceğini, geçimini balıkçılıkla sağlayan ailelerin geçim kaynaklarını ellerinden alacaklarını hatırlatmak isteriz. Konunun takipçisiyiz ve oradan geçecek hat için olası yapılacak yıkımın engellenmesi ve alternatif çözüm yolları üretmek anlamında taşın altına elimizi koyacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Editör: Gözde Üçüncü