OKUL ÖNCESİ MORAL

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, farkındalık oluşturan çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 500 çocuk için okul öncesi moral etkinliği düzenledi. Lunaparkta gerçekleşen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi çocuklara yönelik örnek projelerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı Trabzon Şubesi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte 500 çocuk doyasıya eğlendi. Ortahisar ilçesi Yenimahalle sahilindeki fuar alanında yer alan lunaparka götürülen çocuklar, etkinlik alanında eğlenceli dakikalar yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim’in katılımı ile etkinliğin sonunda çocuklara, çanta ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi. Aileler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e ve İHH Trabzon Şubesi’ne teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Şehrimizde yaşayan çocuklarımıza yönelik STK’larla iş birliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başkanımız Ahmet Metin Genç’in talimatları doğrultusunda İHH Trabzon Şubesi ile yaptığımız iş birliği neticesinde 500 çocuğumuz için lunapark etkinliği düzenledik. Okul öncesinde çocuklarımız moral buldu, keyifli anlar yaşadılar. Bu tür faaliyetlerimiz aralıksız sürecek.” denildi.

YENİ DOĞANA DESTEK

Ortahisar Belediyesi, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yeni doğan bebeği bulunan ailelerin en mutlu günlerinde yanlarında olmak ve kendilerini desteklemek amacıyla ‘Yenidoğan Destek Paketi’ uygulamasını başlattı. Yenidoğan destek paketinde, bir bebeğin ihtiyaç duyacağı malzemeler yer alıyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sosyal belediyecilik projeleri arasında yer alan ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ uygulamasını hayata geçirdi. Başkan Kaya, Ortahisar İlçesi Toklu mahallesinde ikamet eden ve yaklaşık 20 gün önce Bulut isimli bebekleri dünyaya gelen Döner ailesini ziyaret etti. Anne Özlem Başkan Döner ve baba Hakan Döner’i tebrik eden Başkan Ahmet Kaya, Bulut bebeğin bahtının açık olması, devletine, milletine, bayrağına ve vatanına güzel işler yapacak bir evlat olarak yetişmesi temennisinde bulunarak yeni doğan destek paketini hediye etti. Yeni doğan destek paketi uygulamasının seçim dönemindeki vaatleri arasında yer aldığını hatırlatan Başkan Kaya, “Yeni doğan destek paketi uygulamamızı, ilk olarak Döner ailemizle başlatıyoruz. Paketin içinde zıbınından emziğine, bezinden pudrasına kadar bebeğimizin birçok ihtiyacını karşılamaya yönelik bir bebek setimiz var. Bulut bebeğimize hayırlı olsun, güle güle kullanın.” dedi.

Nokta Atış - 15.09.2024 Nokta Atış - 15.09.2024

BÜYÜKELÇİ PURNAMA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Trabzon'da Endonezyalı öğrencilerle buluştu. Buluşmanın ardından Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakır, Büyükelçi Purnama'ya isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye etti. Türkiye'de öğrenim gören Endonezyalı öğrenciler ile her yıl farklı bir şehirde bir araya gelen Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama bu yılki buluşmayı Trabzon'da gerçekleştirdi. Kentte öğrenim gören öğrenciler ile Ayasofya Camii'nin bahçesinde buluşan Büyükelçi Purnama, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Büyükelçi Purnama'nın öğrencilerle buluşmasına Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakır ve Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın da katıldı. Buluşmanın ardından Endonezya Cumhuriyeti Trabzon Fahri Konsolosu Kadem Çakır, Büyükelçi Purmana 61 numaralı isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye etti. Açıklamalarda bulunan Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, “Gördüm ki bu konferansta Endonezyalı öğrencilerde bir bağlılık var. Endonezya ve Türkiye arasındaki gelecek için daha sağlam bir iş birliği olacak. Şu an Endonezyalılar sadece İstanbul’a ve Kapadokya’ya gidiyorlar. Ama gelecekte tabii ki Trabzon’a da gelebilirler. Trabzon’da güzel manzaralar var.” dedi. Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın da, Türkiye ve Endonezya arasındaki birliğin daha kuvvetlendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Biz kardeş ülkeyiz. Kardeşliğimizi kuvvetlendirme adına 4 bin civarında öğrencimiz var. Birliğimizi daha da kuvvetlendirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Gözde Üçüncü