DİYARBAKIR’DA ZORLUOĞLU DÖNEMİ

Eski Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Valiliğine atandı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Diyarbakır, Malatya ve Elaziğ dahil olmak üzere 5 ilin valileri değişti. Diyarbakır Valiliğine Murat Zorluoğlu, Malatya Valiliğine Seddar Yavuz, Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş, Çanakkale Valiliğine Ömer Toraman ve Elazığ Valiliğine Numan Hatipoğlu atandı. Diyarbakır Valiliğine Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu atandı. Murat Zorluoğlu, daha önce 2017 yılında Van’a vali olarak atandı. Bu atamayla birlikte aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum oldu. İki yıla yakın süre bu görevini sürdüren Zorluoğlu daha sonra 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Seçimlerde belediye başkanlığını kazanan Zorluoğlu, Mart 2024 seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü. 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyen Zorluoğlu, seçimlerden sadece üç ay sonra bu kez Diyarbakır’a Vali olarak atandı. Murat Zorluoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KENT LOKANTASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Nokta Atış - 31.08.2024 Nokta Atış - 31.08.2024

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Meydan Parkı’nda 16 Temmuz’da açılması planlanan Kent Lokantasında, ardından da lokantada servis edilecek yemeklerin hazırlanacağı Kent Mutfağında incelemelerde bulundu. İlk olarak Kent Lokantasında incelemelerde bulunan Başkan Kaya’ya, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Daha sonra Kent Mutfağını gezen Başkan Kaya, yapılan işler, görev yapacak personel ve masa-sandalye sayısı, endüstriyel mutfak gereçleri, lavabolar gibi mutfağın fiziki donanımıyla ilgili bilgi aldı. Kent Lokantasının açılmasıyla ilgili Trabzon’da büyük bir beklenti olduğunu dile getiren Başkan Kaya, bundan dolayı açılışı geciktirmemek için çalışmaların büyük bir titizlik içinde yürütüldüğünü söyledi. Başkan Kaya, “Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik şartları göz önünde bulundurduğumuzda, sosyal belediyecilik anlayışının ne kadar önemli bir hale geldiğini görüyoruz. Emeklilerimizin, asgari ücretle çalışanlarımızın durumu ortada. Özellikle düşük ve dar gelirli vatandaşlarımız açısından çok önemli olan böyle bir hizmeti hayata geçirdiğimiz için oldukça mutluyuz. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Bu anlamda şehrimizde bir ilki hayata geçiriyoruz. Verdiğimiz sözü yerine getirmek için zaman kaybetmeyeceğiz. Bütün Ortahisarlılar gibi ben de bu projemizi hayata geçiriyor olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. Kent mutfağımızın Ortahisar’ımıza ve Trabzon’umuza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Günlük 500 kişilik yemeğin servis edileceği Kent Lokantası’nın hafta içi her gün 12.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermesi planlanıyor.

YÖK’TEN ŞOK KARAR

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılacağını açıkladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılacağını açıkladı. Bu karar, üniversitelerdeki program kalitesini artırmak amacıyla alındı. Erol Özvar, bu dönemde üniversitelerdeki program kalitesini artırmaya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatılması, bu çalışmaların başında geliyor. Özvar, “Vakıf üniversitelerinde de benzer şekilde, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara geçiş sağlanacak.” dedi. YÖK Başkanı, vakıf üniversitelerinin de bu doğrultuda gelecek yıl için planlama yapmalarını istedi. Geçen yıl, 1308 ikinci öğretim programına yaklaşık 80 bin öğrenci yerleşmişti. Bu yıl ise, YKS kontenjanlarında önemli bir düşüş yaşanacağı anlamına geliyor. Özvar ayrıca, bazı programlarda kontenjanları azaltma kararı aldıklarını belirtti. Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlar bu karar kapsamında yer alıyor.