Ortahisar’da bir ilk

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, göreve geldiğinden beri personele mobbing iddiaları gündeme geldi. Ak Parti tarafından dile getirilen ve liyakatli çalışanların uzak yerlere sürüldüğü konusuna ilişkin zaman zaman eleştiri yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Uzun Sokak’ta temizlik işlerinde çalışan bir kadın personele denk geldik. Trabzon’da hiç de alışıldık olmayan bir durum üzerine personelin sürülme ihtimalini araştırdık. Yaptığımız kısa bir araştırma sonucu Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve Kunduracılar Caddesi’nde 3 kadın personel alındığını duyduk. 3 kadın personel, bu görev için bizzat alınmış. Hatta 3 kadın personel alımı daha yapılacağını duyduk. Kadınların eline şüphesiz her iş yakışır. Kadın bulunduğu yeri güzelleştirendir. Daha itinalı çalışırlar. Son yıllarda da kadın istihdamı oldukça artmıştır. İstanbul’un sayılı semtlerinde hayata geçirilen bu uygulama Trabzon’da da ilk kez Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Bakalım diğer ilçe belediyelerine de örnek olacak mı? Personele mobbing iddialarına ilişkin Başkan Kaya, “Ben personeli tanımıyorum. Dolayısıyla birim amirlerine ‘biriminizde kim çalışmıyor, aldığı maaşı kim haketmiyorsa tasarruf haklarını kullanmaları konusunda izin verdim. Yoksa ben hangi personelin çalışma prensibini bilmem mümkün değil. Birim amirlerimize de güveniyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Trabzon’da 1.210 kişi işe alınacak

Nokta Atış - 9.09.2024 Nokta Atış - 9.09.2024

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından İşgücü Uyum Programı (İUP) hayata geçirildi.

İŞKUR’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile birlikte,  Kamu Kurum ve Kuruluşlarında özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak amacıyla İşgücü Uyum Programı (İUP) hayata geçirilmiştir. Katılımcılar haftada 3 gün günde 7,5 saat çalışarak çalıştığı gün başına 566,72 TL ücret alacak olup, iş kazası ve genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Program süresince katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, iş arama becerileri, iş ahlakı ve diğer çeşitli konularda eğitimler de verilecektir. İşgücü Uyum Programları ‘’’Engelli, Yaşlı ve Hasta Bakım Faaliyetleri’’, ‘’Çocuk Bakım İşleri’’, ‘’Tarımsal Üretim ve Hayvancılık’’, ‘’Ağaçlandırma ve Kamusal Alanların Bakımı’’, ‘’Geri Dönüşüm ve Atık İmha’’, ‘’Parkların ve Yeşil Alanların Korunması’’, ‘’Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Yaşam Alanlarının Restorasyonu’’, ‘’Spor ve Kültür Faaliyetleri’’ alanlarında düzenlenebilecektir. Bu kapsamda Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Trabzon il genelinde yer alan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım-onarım ve temizlik işleri gibi alanlarda personel görevlendirilmesi yapılacaktır. 1.210 kişinin faydalanacağı İşgücü Uyum Programı başvuruları 03.09.2024-07.09.2024 tarihleri arasında, hizmet merkezlerimizden şahsen, e-Devlet ve https://esube.iskur.gov.tr üzerinden çevrimiçi ve ALO 170 iletişim hattını arayarak yapılabilecektir. 08.09.2024 tarihinde çekilecek Noter Kurası ile katılımcıların belirleneceği program 09.09.2024 tarihinde başlayıp 30.06.2025 tarihinde sona erecektir.”

Hakkı ödenmez!

PKK ve FETÖ ile mücadele noktasında hem bir asker olarak bedel ödemiş gazi olmuş hem de yazdığı kitaplar ve katıldığı televizyon programlar ile cesur bir duruş sergileyen Güvenlik ve Terör Uzmanı Dr. Imbat Muğlu Trabzon ziyaretinde Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi'yi ziyaret etti. Kars doğumlu Dr. İmbat Muğlu, aynı zamanda Ķüresel Gazeteciler Konseyi çatısı altında birlikte mücadele verdikleri gazeteci yazar Ahmet Külekçi'nin bir dava adamı olduğunu belirterek, "Değerli dostum Ahmet Külekçi sağolsun Hrant Dink cinayeti döneminde FETÖ ile mücadele noktasında müthiş bir kararlılık göstermiştir. Kalemi, haberleri ve hukuk mücadelesi ile örgütü deşifre etmiştir.2007 yılından bu yana verdiği mücadele takdire şayandır hakkı ödenmez" dedi.

Editör: Gözde Üçüncü