MİLLETVEKİLİ KOÇ’TAN TTSO’YA ZİYARET

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret etti. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Vehbi Koç ile odanın yürüttüğü projelerin son durumuyla ilgili istişarede bulunuldu.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN BİRLİK ÖNEMLİDİR

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Kuru açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Tarih, içinde yaşanılan değerleri ile çalışmaları anlatan sosyal bir gerçektir. 30 Ağustos’un da tarihimize sağladığı durumunu, geçen olayları günümüzde sebep – sonuç değerlendirmesi yaparak geleceğe ışık olmasında görmek olarak ta önemli olmaktadır. Bu gün yükselme yolunda olan Türkiye’ de yaşıyoruz. Ve Türkiye’nin modernleşmesine giden yolda demokratik hukuk devleti varlığıyla büyük önem taşıdığını TÜRKAV olarak 30 Ağustos Zafer Bayramının yıldönümünde kamuyu ile paylaşıyoruz. Bir milleti var eden, onu diğerlerinden kendine özgü değerleriyle farklı kılan ve tarih sahnesinden istikbale uzanan, mevcudiyetine karşı olan tehditleri bertaraf etmesini sağlayan köklü duruştur 30 Ağustos. Bakın, ülkemize karşı iç ve dış destekli dayatılan krizleri göstermiştir ki; Türk milleti çekilen sıkıntıları aşacak kudrete sahiptir. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Ancak yükselen bir Türkiye’nin bölgesinde güç olmasını istemeyen iç ve dış mihraklar, milli vicdanı yaralamaktan kaçınmamaktadırlar. Unutulmamalıdır ki; 21. Asır Türk asrı olarak güçlü bir Türkiye’nin varlığında hoş görüyü, adaleti ve huzuru dün nasıl getirmişse bu günde bu anlayışa ihtiyaç olunduğu görülmektedir. 30 Ağustos 1922’ de kazandığımız büyük zafer, Türk milletinin kimliğinin varlığı olmuştur. Ve Türkiye’nin bağımsızlığının yanında ona güven veren askerin olmazsa olmazlığıdır. Türkiye başarılar elde ederken 30 Ağustosları gururla sonsuza dek kutlamak olacağıdır. Tarih bize göstermiştir ki; iki durum önemlidir. Birincisi amacı gerçekleştirmek için şartların seçilmesi, ikincisi ise, uygulamada amaç ile aracın yer değiştirmemesidir. Güçlü bir Türkiye’ de, millet, vatan, siyasi erk ve sivil toplum kuruluşlarının varlığına sahip olunarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümünü Türk milletinin bütünleşmesinin sonucu olarak, birlik, beraberlik ülküsü ve askerin güveni ile yaşamaktayız.”

ORTAK PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın ve İl Müftü Yardımcısı Haydar Bektaşoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara'yı ziyaret etti. Ziyarette çeşitli konular hakkında istişarede bulunuldu, ortak yürütülebilecek projeler değerlendirildi. Başkan Kara, ziyaret nedeniyle Müftü Aydın'a teşekkür etti.

Nokta Atış - 9.09.2024 Nokta Atış - 9.09.2024

HAZIRLIKLAR TAMAM

Akçaabat’ta 2024-2025 eğitim öğretim yılında 5 bin 664 öğrenci eğitim alacak. Akçaabat'ta 9 Eylül 2024’te başlayacak olan 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl, Akçaabat’ta toplamda 5 bin 664 öğrenci eğitim hayatına başlayacak. Yeni dönemde, 1. sınıfa başlayacak öğrenci sayısı 1.905 olarak belirlendi. 1.678 öğrenci ortaokul birinci sınıfa, 2.081 öğrenci ise lise birinci sınıfa adım atacak. Akçaabat’ta eğitim veren toplam 80 okulda, 1.912 eğitimci görev yapacak. Bu okullar arasında ilkokul, ortaokul ve liseler yer alıyor. İlçe genelinde eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilere en iyi hizmeti sunmak amacıyla eğitimciler, yeni eğitim öğretim dönemine hazır bir şekilde başlıyor.

Editör: Gözde Üçüncü