Nokta Atış - 5.09.2024 Nokta Atış - 5.09.2024

SONUÇLAR AÇIKLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Bak, 2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerle ara sınıf öğrencileri için GSB yurt başvurularının sonuçlandığını bildirdi. GSB yurt başvurusu yapan öğrencilerin sonuçları, e-Devlet kapısı üzerinden öğrenebileceğini belirten Bak, şunları kaydetti: “Başvuruları 20 Ağustos ile 24 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşen yurt yerleştirme sürecimizin ilk aşaması tamamlandı. Yapılan başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi. Titizlik ve hassasiyetle gerçekleştirilen yerleştirme sürecinde başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimizi gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerini esas alarak değerlendirdik ve buna göre dijital ortamda bir puanlama sırası oluşturduk. Bu sıralamayla öğrencilerimiz, kazandıkları okula en yakın yurda yerleştiler. Eğer o yurtta yer yok ise bir sonraki yurda yerleştirildiler. 81 ilde bakanlığımıza bağlı 857 yurt binasında, 987 bin kapasitemiz bulunmakta. İlk aşamada, yüzde 88’lik bir yerleştirme oranı yakalayarak yeni bir rekora imza attık. Bu oran ilerleyen günlerde artacaktır.” GSB yurt kayıt işlemleri 7 Eylül Cumartesi günü sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül saat 23.59'a kadar e-Devlet kapısı üzerinden tamamlaması gerekiyor. Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet kapısı üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekiyor.

BELGELER ERİŞİME AÇILDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 15 Eylül'de düzenlenecek 2024-Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2024-KPSS Ortaöğretim) katılacak adayların sınav giriş belgeleri erişime açıldı. ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı'na katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, ÖSYM'nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecek. 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

AV. ORHAN PROJELERİNİ PAYLAŞTI

Trabzon Barosu Başkanlığına aday olduğunu duyuran Av. Hakan Orhan, gelecek ay yapılacak baro seçimlerine bir ay kala ekibini, adaylık gerekçelerini, vizyonunu ve projelerini kendine ait web sitesi hakanorhan.com üzerinden kamuoyuyla paylaştı. “Farklı Bir Baro Yönetimi Mümkün” sloganıyla yola çıkan Orhan, geçmişte yaşanan bölünme ve kamplaşmaların Trabzon Barosu’nu zayıflattığını belirtti. Bu seçim sürecinde aynı hataların tekrarlanmaması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan Orhan, karalama kampanyalarından uzak durduklarını ve yalnızca projeleriyle vizyonlarını ortaya koyduklarını ifade etti. Hedefinin Trabzon Barosu’nu ileriye taşımak ve meslektaşlarının sorunlarına kalıcı çözümler getirmek olduğunu dile getiren Orhan, birlik ve beraberliği koruma ilkesini de öncelikli prensiplerinden biri olarak tanımladı. Trabzon Barosu'nun tarihî misyonuna yeniden kavuşması gerektiğine dikkat çeken Orhan, baronun potansiyelini en iyi şekilde kullanarak güçlü ve etkin bir temsil mekanizması oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Baronun tarihî birikimini modern hukuk anlayışıyla birleştirerek baronun gücünü yeniden inşa edeceklerini vurguladı. Orhan, genç avukatların karşılaştığı sorunlara da özel bir yer ayırdı. Ekonomik zorluklar, iş bulma sıkıntıları ve mesleklerini icra etmekte yaşadıkları güçlüklerin farkında olduklarını belirterek, bu sorunların çözümü için Trabzon Barosu’nun daha fazla çaba göstereceğini söyledi. Ayrıca, genç avukatların talepleri doğrultusunda bir “Genç Avukatlar Meclisi” kurarak onların sesini daha güçlü duyurmayı hedeflediklerini ifade etti. Mevcut baro yönetiminin göz ardı ettiği bazı konulara da değinen Orhan, seçilmeleri halinde ilk iki ay içinde uygulamaya koyacakları çözüm önerilerini ve eylem planlarını paylaştı. Av. Hakan Orhan, başlıca projelerini şöyle sıraladı: Yeni baro binasının aktif hale getirilmesi, baro restoranı açılması, baroda dijital dönüşüm yapılması, Avukat Hakları Merkezi, Eğitim Merkezi ve Genç Avukatlar Meclisi'nin kurulması, avukatlara ücretsiz programlar sağlanması, reklam yasağı ile mücadele edilmesi, baro bülteni çıkartılması ve toplumda hukuk bilincinin geliştirilmesi.

Editör: Gözde Üçüncü