MAHALLE FUTBOLUNU KİMLER BİTİRDİ!
Biz futbolu böyle yerlerde öğrendik ve oynadık küçüklüğümüzün geçtiği yıllar. Yıllar önce Trabzon’un her mahallesinde bir saha vardı küçüklü veya büyüklü. Herkes burada topun peşinde koşar ve kendini geliştirirdi, Ne zaman Türk futboluna sentetik sahalara sunuldu, yetenekli futbolcu sayısı her geçen gun azalmaya başladı, Futbolun küçük Brezilyası olarak nitelendiren Trabzon da buna dahil. Çok iyi hatırlarım, Trabzonspor Kulübü’nde duvara vurarak verkaçı öğrenen ve bibil ağaçların arasından slalom yaparak geçip kıvraklık kazanan o eski kramponlar yok ki . Ne yazık ki ülkemizde mahalle futbolu bitirildi. Mahalle sahalarının üzerlerine apartmanlar inşaat edildi. Para kazanma hırsı, betonlaşma ve çarpık kentleşme en fazla Trabzon’u olumsuz etkiledi.
TAKIMLARIN ADAMI OLUR!
Trabzonspor Başkanı, asbaşkanı ve yöneticileri, Trabzonspor’un alt yapısı Trabzonspor’un temelidir, kumudur, çimentosudur ve geleceğidir. Oraya gerekli değeri önemi verin verirken asla duygusal davranmayın. Teknik adam futbolcu seçiminde çok titiz davranın. Birilerinin gönlü olsun, çocukları iş bulsun ve futbol oynasın diye Trabzonspor’un geleceğini karartmayın. Trabzonspor büyükse; göreve getireceğiniz kim olursa olsun o görevi hak etsin. Bilgisi , birikimi , becerisi , diploması belgesi ve de en önemlisi Trabzonspor’u temsil edecek karakteri duruşu olsun. Bir sözümde siyasetçilere olsun. Etkili ve yetkili insanların yakasını bırakın. Yönetenleri rahat bırakın . Trabzonspor’un tesislerinden içeri torpile kimsenin girmesine vesile olmayın. Devlet adamlarının, vekillerin ve belediye başkanlarının takımı adamı olmaz. Takımların adamları olur. (Vatandaş Yener)
Tebrikler Yomrasporlu gençler
YOMRA SPOR genç Takımının Türkiye şampiyonu olması Trabzon futbolu adına beni inanılmaz gururlandırdı emeği geçen istisnasız herkesi tüm ekibi gönülden tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum hele birde Yomra Sporda ligde kalırsa bu şampiyonluk dahada değer Kazanır tadına doyum olmaz.
Adamın hasıydı!
Bu adam önce alfabeyi çözdü. Sonra harflerden kelimeler ,o kelimelerden de cümleler kurup birçok roman yazdı. Yani önce okudu, sonra okuttu. Adresi Kemeraltı No:16 idi. Burada boncuk ve dondurma külahlarını dükkanına dizerdi, Çayı her zaman hazırdı. ’Alın Ahmet Suat’ın mallarını’ ’diyerek gönüllere seslenirdi. Adamın hasıydı, Bir kez daha mekanı cennet olsun..
TANJU GÜRSÜ’NÜN ADINI YAŞATINIZ!
Tanju Gürsu Trabzon’un İskenderpaşa mahallesinde 27 Ekim 1938 tarihinde dünya ya gelmiştir. Babası Toprak Mahsulleri Ofisinde memur olarak çalışan Hayatı beyin ve annesi Mediha Gürsü çiftinin 5 çocuğundan biridir. İlkokulu, ortaokulu ve Liseyi Trabzon’da okumuştur. Daha sonra İstanbul Hukuk fakültesini kazanarak İstanbul’a gitti. Öğrencilik yıllarında Trabzon öğrenci yurdunda kalmıştır.Film çevirmeye başlayınca hukuk fakültesini üçüncü sınıfta bırakmıştır.1961 yılında ilk filmi Fosforlu Oyuna Gelmez adlı film ile sinema oyunculuğuna başlamıştır. İlk filminde oynadıktan sonra, 1962 yılında Ses Dergisi'nin açtığı “Sinema Oyuncuları” yarışmasında Filiz Akın ile kapak birincisi seçilmiştir.Çok iyi bir Trabzonsporlu olan Tanju Gürsü,kulübün kurulduğu ilk yıllarda büýük yardımları olmuştur.Sonradan Yönetimde Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı.160’a yakın filimde rol almıştır. Ancak Trabzon bu güzel insanımızı unutmuştur. Özelllikler yerel yöneticilere ve Trabzonspor’a sesleniyorum. Trabzon ve Ortahisar Belediye Başkanları Murat Zorluoğlu ile Ahmet Metin Genç’in yanı sıra Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a. Hiç olmazsa Tanju Gürsü’nun adını yaşatınız..
Bu takım Süper Lig’de oynardı !
Tam 50 yıl önce bir okul takımı. Affan Kitapçioğlu Lisesi. Bu liseye spor içinden gelmiş olan Beden Eğitim Öğretmeni Kemal Urhan müdür olarak atanmıştı. Urhan’ın genç talebeleri o dönemin en iyileriydi. Trabzonspor’dan , Sebatspor’dan ve diğer amatör takımlardan gelecek için ışık veren oyuncular topluluğuydu.. Şimdiki teknik direktörlerde bu forma altında ter dökmüşlerdi. Bu takım bence buğun Süper Lig’de rahatlıkla oynardı. Türkiye şampiyonluğunu kıl payı kaçırıp ikinci olmuşlardı. Kimler vardı.. İşte kadro.. İsmail Batur, Galip Değerli, Çoşkun Kantekin, Abdullah Baki, Recep Sakal, Alptekin Nazifoğlu. Şenol Kutrup, Serdar Bali, Ali Ortaç, Altan Çalık ve Giray Bulak..
Kupa koleksiyoncusu; Güngör Şahinkaya
1956 Trabzon doğumlu. Futbola 14 yaşında Trabzonspor genç takımında başladı. 1988-1989 sezonuna kadar ayrılmadı Trabzonspor’da, Bu sürede 6 lig, 3 Türkiye Kupası, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 de Başbakanlık Kupası şampiyonluğu olarak üzere tam 18 kupa kazanan Bordo-Mavili takımda forma giydi. Milli takımda yer aldı. Milli takımların değişik kategorilerinde antrenörlük yaptı.görev yaptı. Trabzonspor altyapısı koordinatörlüğü için biçilmez kaftan. Şahinkaya ile birlikte Trabzonspor A takımına Yusuf Yazıcı, A.Kadir Ömür ve Uğurcan Çakır gibi yıldızları yetiştiren Sadı Tekelioğlu ile iyi bir ikili oluşturacağına inanıyorum.