TİSKİ VE KTÜ'DEN ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

TİSKİ ve KTÜ iş birliğinde hazırlanan proje ile Trabzon'un altyapısı daha sağlıklı hale gelecek. TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, bu noktada iş birliklerine ve çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından ortaklaşa hazırlanan “Avrupa Birliği Projeleri” imza töreni, KTÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirildi. Trabzon’un altyapısının iyileştirilmesi noktasında önemli adımların atılmasına katkı sağlayacak olan projeler, üniversite-şehir iş birliğine ve bütünleşmesine destek olacak. İş birliği içerisinde hazırlanan “Avrupa Birliği Projeleri” ile şehrin altyapısının iyileştirilmesi adına önemli adımlar atılması hedefleniyor. TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, “KTÜ ile birlikte çalışmak, şehrimiz için önemli kazanımlar sağlayacak. Altyapı sorunlarımızın çözümü noktasında önemli adımlar atacağız. Desteği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç'e teşekkür ediyoruz.” dedi. Süreç ile ilgili bilgi veren Rektör Hamdullah Çuvalcı, “Projenin başarılı bir şekilde tamamlanması durumunda, mevcut altyapı teknolojisinin artırılması ve iyileştirilmesi, iklim değişikliklerine uyum sağlanması, afet risklerinin önlenmesi, doğanın ve yeşil altyapının korunması, her türlü kirliliğin azaltılması konularında şehrimiz büyük kazanımlar sağlayacak. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

KAMU ÇALIŞANLARI GÖZ BEBEĞİMİZDİR

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’nı (TÜRKAV) ziyaret etti. TÜRKAV Trabzon Başkanı Kenan Kuru ve yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Başkan Ayar, “Milyonlarca kamu çalışanı ülkemize hizmet vermektedir. Kamu çalışanları bizim göz bebeğimiz. Hepsinin emeklileri hak ve hukukları bizim için değerlidir. Onların her türlü sorun ve sıkıntıları noktasında MHP olarak yanlarındayız.” şeklinde konuştu. TÜRKAV TRABZON Şube Başkanı Kenan Kuru'da ziyaretlerinden dolayı MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

80 MİLYON AĞAÇ KURTARILDI

Son dönemde çevre bilincinin artması ve sürdürülebilirlik anlayışının yaygınlaşması ile kağıt sektöründe de köklü değişimler yaşanıyor. Kağıt sektöründe özellikle geri dönüşümden üretilen kağıtlar ile her yıl milyonlarca ağacın kesilmesinin önüne geçiliyor. Uluslararası kağıt fuarında geri dönüşümden kağıt üretimi konusu masaya yatırıldı. Fuara Çin Hükümeti’nden yetkililer ve kağıt sektöründen temsilciler de katıldı. Atık Kağıt ve Geridönüşümcüler Derneği (AGED) Başkanı Mahmut Ciğer, geri dönüşüm ile kağıt üretiminin sürdürülebilirlik açısından önemine dikkat çekti. Ciğer, “

Nokta Atış - 3.09.2024 Nokta Atış - 3.09.2024

Türkiye’de son 1 yılda 5 milyon ton ambalaj kağıt üretimi yapıldı. Bu 5 milyon ton ambalaj kağıdın üretiminin tamamı geri dönüşüm ile yapıldı. 5 milyon tonluk ambalaj kağıdın geri dönüşümden üretiliyor olması ile 80 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçildi.” dedi. Türkiye’de yüzde 100 selüloz ile üretilen kağıtlar dışında üretimin olduğunu ifade eden Mahmut Ciğer, “Türkiye’de ambalaj kağıdı tüketimi yıllık 2 milyon 850 bin ton. Bu yıl itibariyle üretimimiz ise 5 milyon tona ulaştı. Sektör olarak fazladan ürettiğimiz ambalaj kağıtlarını ihracata ayırıyoruz. Şuanda özel sektörümüz çok büyük kapasiteler ile üretim yapıyor. Ambalaj kağıdı, oluklu mukavva tipi kağıtlarda üretim fazlamız var. Yüzde 100 selüloz ile üretilen kağıtları yurt dışından ithal ediyoruz. Selüloz kaynağımız Türkiye’de yetersiz. Var olan selüloz kaynağımız kısıtlı olduğu için farklı sektörlerde değerlendiriliyor. Şuana kadar selüloz üretimi için müteşebbis ülkemizde çıkmamıştır.” dedi.