Nokta Atış - 2.09.2024 Nokta Atış - 2.09.2024

ASGARİ ÜCRET İÇİN 2025'İ İŞARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ilişkin konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücrete artış olmayacak. Yeni asgari ücreti için aralıkta bir araya geleceğiz.” sözleriyle milyonların beklediği zamma kapıyı kapattı. Milyonlarca kişi asgari ücrete ara zam beklentisiyle yetkililerden gelecek açıklamaları dikkatle takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik verilerin iyi gittiğine işaret etmişti. Bakan Işıkhan, yaptığı son açıklamada asgari ücrete zam için 2025'i işaret etti. Asgari ücret sonra olarak yüzde 49 artış ile birlikte 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Çalışanlar ise enflasyondaki yükseliş nedeniyle meydana gelen zamların ardından maaşlarının artması için beklentiye girdi. Böylece asgari ücrete temmuzda ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a, “Asgari ücrete ara zam olacak mı?” sorusu yöneltildi. Işıkhan, “Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir araya geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

HASTANE NE ZAMAN AÇILACAK?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Karadeniz'in unutulmaz değeri Kazım Koyuncu'yu vefatının yıl dönümünde TBMM Genel Kurulu'nda andı. Bayraktutan ayrıca Karadeniz Bölgesi'nin kanser hastalığı ile mücadelesini vurguladı ve bölge halkının talepleri doğrultusunda Artvin ilinde Onkoloji Hastanesi kurulması gerekliliğini dile getirdi. Bayraktutan’ın konuşması şu şekilde: “Bugün; Artvin'imizin, Hopa'mızın şair ceketli çocuğu Kazım Koyuncu'nun aramızdan ayrılışının 19'uncu yıl dönümü. Çernobil faciası sonrası Doğu Karadeniz Bölgesi'nde her geçen gün artan kanser vakaları nedeniyle bölge halkı kanser hastalığı tanısıyla hastanelere akın etmiş ve tedavisi için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmıştır. Kanser nedeniyle gerçekleşen ölümler Karadeniz'de hemen hemen her eve uğramış, her ailenin canını yakmıştır. Karadeniz'de her geçen gün artan kanser hastalığı sebebiyle tedavi için diğer illere sevk bekleyen bölge halkının mağduriyetlerinin giderilmesi ve kanser hastalığının yerinde tedavisinin sağlanabilmesi adına Artvin ilinde onkoloji hastanesinin açılması elzemdir.  Bölge halkının bu talebini bir kez daha dile getiriyor, bu vesileyle hepimizin ortak değeri Kazım Koyuncu'yu kanser nedeniyle kaybedişimizin 19'uncu yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.”

MHP’Lİ KADINLARDAN ANLAMLI KERMES

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 2022 yılında kurulan MHP Akçaabat Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalar Başkanlığı (KAÇEP) anlamlı organizasyonlara imza atmaya devam ediyor. Yaptıkları etkinliklerle dayanışma ve paylaşma noktasında kitlelerle diyaloglar kuran KÂÇEP bu kez de Akçaabat ilçesinde Huzurevi sakinleri için kermes düzenledi. Kermese katılan MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, KAÇEP yöneticilerine teşekkür ederek, “Kadınlarımızın emekleri çabaları halisane niyetleri çok değerli ve kıymetli. Hepsine şahsım ve teşkilatım adına çok teşekkür ediyorum. Yaşlılarımızın engeli bireylerimizin ve çocuklarımızın yanında yer almak onlara destek ve katkı sağlamak insani görevimizdir.” dedi. MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri kermes sonrası Akçaabat'ta esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdi.