YOLCULARA RÖTAR İŞKENCESİ

Türk Hava Yolları'na ait bölgesel havayolu şirketi Ajet'in, Trabzon’dan İstanbul ve Ankara'ya gitmesi planlanan uçuşlarında 7 saati geçen rötar yaşandı. Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na uçması planlanan Türk Hava Yolları'na ait bölgesel havayolu şirketi Ajet’te yaşanan saatlik rötar yolcuları mağdur etti. VF4289 sayılı uçağın Trabzon'dan Ankara'ya saat 15.20'de planlanan seferine 7 saat 55 dakika rötar geldi. Havalimanında çeşitli bahaneler ile bekletildiklerini ileri süren yolcular, uçağın pistte olduğunu ancak personel yetersizliği nedeniyle uçağın uçuş yapamadığını iddia etti. Ajet'in aynı şekilde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na planlanan 20.20 ve 21.20 seferlerinde de 2 saati geçen rötar yaşandı.

YÖNETİCİLER VE HEKİMLER BİR ARAYA GELDİ

Nokta Atış - 7.09.2024 Nokta Atış - 7.09.2024

Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Başhekim Uzm. Dr. Cemil Bayarslan, Hastane Müdürü Saadet Gülbay ve ekibi, Trabzon’daki Yomra ve Kaşüstü Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekimleri ile bir araya gelerek tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Özel İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, amaçlarının aile hekimleriyle tanışmak ve istişare etmek olduğunu belirterek, “İlimizde hizmet veren aile hekimleriyle bir araya gelerek kendileriyle tanışmak, istişare edip, sağlıkta verdiğimiz hizmet kalitesini artırma adına neler yapabileceğimizi konuşmak adına bir araya geldik. Aile hekimleriyle buluşma toplantılarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu. Düzenlenen programda Özel İmperial Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cemil Bayarslan ise hastanede verilen hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

REKABET SORUŞTURMASI

Rekabet Kurulu, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, Şişecam Çevre Sistemleri AŞ'ye çevre taahhütlerine aykırı davranmış olabileceği şüphesiyle soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ ve iştiraki Şişecam Çevre Sistemleri AŞ'nin cam geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasına yönelik olarak, Kurulun 2021 yılında yaptığı ön araştırma kapsamında, Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından taahhütler sunuldu ve sunulan taahhütler bağlayıcı hale getirildi. Söz konusu taahhütlerden doğan bildirim yükümlülüğünün, Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından yerine getirilip getirilmediği ve taahhütlere uygun davranılıp davranılmadığı hususuna yönelik olarak inceleme yapılmış ve inceleme neticesinde Kurul, elde edilen bulguları ciddi bularak, ŞİŞECAM ve çevre sistemleri hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Ayrıca, bu kapsamda yapılan yerinde incelemelerde elde edilen bulgular çerçevesinde, çevre sistemleri ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin, cam kırığı fiyatlarını birlikte tespit etmek, rekabeti kısıtlama amacı taşıyan bölge ve müşteri paylaşımı yapmak ve rekabete hassas bilgi değişimi gerçekleştirmek suretiyle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla doğrudan soruşturma açılması kararlaştırıldı.