Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde araştırmacı-yazar aynı zamanda Dolaylı Köyü Kalkınma ve Geliştirme Derneği Başkanı Rahman Ayhan ile şehir hastaneleri üzerine konuştuk.
Şehir hastanelerinin önemine değinen Rahman hocam hastanenin sadece Trabzon’a değil bölgeye hizmet edeceğini, dolayısıyla şehrin çehresinin değişeceğini dile getiriyor..
Trabzon’a yapılacak şehir hastanesinin yeri noktasında tartışmaların olduğunu dile getiren Ayhan hocam bu konuda ise şu görüşlerini dile getiriyor:
”Trabzon artık sahile yatay olarak büyüyemiyor..
Bir tarafta Akçaabat, öbür tarafta Yomra.Trabzon sıkışmış durumda.
Trabzon’un içe doğru büyümesi gerekiyor. Gümüşhane’ye doğru. Her tarafı dağlık, bayır olan Trabzon’ da düz alan bulmak zor.
Düz bir yer, yaklaşık 200.000 metre kare. Merkeze uzaklığı 10 kilo metre, merkeze çok yakın. Erzincan, Bayburt, Gümüşhane yolu üstünde. Artvin, Rize’nin ulaşması daha kolay.”
Ayhan hocanın bu tespiti sonrası ise şehir hastanesine en uygun yer olarak Dolaylı’yı işaret ettiğini ifade edeyim.
Dolaylı’nın (zambur) şehre yakın olduğunun altını çizen Rahman hocam yetkililerin burayı değerlendirmesinde fayda olacağı görüşünde.
Bu arada 26 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’te Dolaylı İlköğretim Okulu’nda “Göç yarası (Cambur hatıraları)” konulu konferans var.
Konuşmacı olarak ise Eski Kültür Bakanı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Burhan Suat Çağlayan katılıyor. Zamanı olan katılsın keyifli bir konferans olacak diye düşünüyorum..
PIRLANTANIN NEDEN KDV’Sİ YOK?
Sosyal medyadan bazı paylaşımları mutlak suretle dikkate alır takip ederim.
Zaman zamanda siz değerli okurlarımla paylaşırım..
Emekli bir öğretmen geçenlerde şu paylaşımı yapmış:
“Bu ülkede ekmek, peynir, zeytin, süt, yumurta, meyve, sebze, su, odun, kömür, tezek, kalem, defter, ilaç hatta kefen bezi bile KDV’ye tabi iken, pırlantanın KDV’si sıfır..
Yalnızca pırlanta değil elmas, yakut, zümrüt ve incinin KDV’si de 1 Ağustos 2004’de sıfıra indirildi!..
“Yat, kotra, tekne vergi, resim, harçtan istisna... Bunlara vergi incelemesi ve tarhiyat yasak..!”
Haksız mı? Yorum ve karar sizin!
CEZAEVİ AÇMAK MÜJDE DEĞİLDİR!
Adalet Bakanlığı yeni yılda 175 cezaevi inşa edileceğini açıklamış! Cezaevi yapmak bir müjde değil utanılacak bir durumdur. Türkiye’de şu an 372 adet cezaevi var.
Bu cezaevlerinin toplam kapasitesi 189 bin 269.. Şu anda cezaevlerinde bulunanların sayısı ise 194 bin 973. Yani cezaevlerinin kapasitesi beş bin 74 artmış durumda.
Koğuşlarda bazen nöbetleşe yatılıyor. Elbette de bu rakamlar karşısında yeni cezaevleri açmaktan başka bir şey kalmıyor. Sonuçta cezasını çekenlerin de insan olduğunu unutmamak gerek.
Onları kötü koşullara mahkum bırakamayız.. Burada önemli olan suç oranlarını aşağı çekmek ve insanları huzurlu-güvenli ve dürüst bir yaşamla buluşturmak olmalı..
Hem devlete hem topluma bu noktada çok iş düşüyor.