KARDEŞ KAZIĞI

Trabzon’un Maçka ilçesine bağlı Çoşandere nüfusuna kayıtlıdır Rasim, Özkan ve Özdemir Sümer kardeşler. Rasim Sümer, son yıllara kadar spor  eşyaları mağazası  işletiyordu Trabzon’da ama kapattı.  Özkan Sümer’in özgeçmişini yazama gerek yok bile. İçlerinde Sağı , solu belli olmayan en küçük erkek kardeş Özdemir Sümer idi.. Adaletsizliğe sığmazdı.  Trabzon kendini sıkınca Özdemir Sümer, gurbetçi kimliğine bürünerek çalışmak için Almanya’ya gider. 2-3 yıl sonra ağabeyi Özkan Sümer’e bir mektup gönderir. Mektubun konuşu şöyledir. ‘’ Abi burada Türkiye’ye getireceğim eşyalar var, Aracıma koyup Türkiye’ye geleceğim.  Tutarları 45 bin Mark kadardır. Ben aracımla Kapıkule Sınır Kapısına aracımla geleceğim ve Almanya’dan getireceğim eşyaları size teslim edeceğim. Bu eşyalar Türkiye’de yaklaşık 250 bin Mark eder.’’  Sümer, kardeşi Özdemir Sümer’in bu mektubu alır ve kendisine yazılan tarihte Edirne Kapıkule Sınır kapısına gider ve Özdemir Sümer’i beklemeye başlar.  Ve Özdemir Sümer aracıyla gelir, Abisinden 45 bin Mark’ı alıp gerisin geriye  Almanya’ya döner. Özkan Sümer şaşırıp kalır.  Trabzon’a gelen Sümer Hoca’ya yakın çevresi konuyu sorunca anlamlı bir yanıt verir. ‘ Kardeş kazığı’

BU NE SEVGİ !

Sevgi, bir insanın bir kişi, durum ya da nesneye ilgi ve bağlılık duygusudur. Sevginin davranışa yansıyan şekli ise, sevgi dolu gözlerle bakmak, dokunmak, öpmek, güzel sözler söylemek, zamanı paylaşmak, öncelik vermek, onu düşünmektir. İşte İstanbul’da görev yapan bir polis memuru Trabzonspor  Kulübü Başkanı Ertuğrul ‘a sevgisini ve bağlılık duygusunu kendine sarılarak göstermiştir.

BAL DEĞİL KORSAN  LİG

Bölgesel amatör ligin futbolun gelişimine bir katkısı da yoktur. Aksine ekonomik götürüsü vardır. Bu ligde oynayan bir sporcu dahi kendisini farklı mecralarda hissediyor.  İvedilikle TFF’nın  bu ligi kapatması lazımdır. Bu vesileyle de amatör lig daha çok gelişecektir. (Mecit KAN)

SANKI YAHUDİ  KAMPI ! 

Türk Sporcularının 2024 Paris Olimpiyatlarında giydikleri kıyafetler büyük tepki topladı.

Türkiye bu kıyafetlerle çıkacağına 7 bölgenin geleneksel kültürümüzü yansıtan kıyafetleri andıran bir çizim ile ciksalardi olmaz mıydı?  Bu konularda neden hep sınıfta kalıyoruz. Neden hep dalga konusu oluyoruz. Bunu tasarlayan şirket elbette yetkililere sunulmuş ve yetkililerden kabul etmişti o kıyafetlerle Paris’e  gidildi olimpiyatlara.. Peki şirket tasarladı yaptı bir hata yetkililerden hiç biri bu kıyafetlerle olmaz,  bu nasıl kıyafetlerle demedi  mi ?Bu nasıl bir zihniyettir ki ülkeyi temsil etmek için çıkılan bir spor arenasında derin düşünen kültürel değerlere bağlı yada ülkemizin özünü yansıtan bir kıyafet öneremedi. Ya torpille gelen yöneticiler spordan anlamayan yöneticilerin sonucu  Paris’te sadece kıyafetle anlamış olduk. İnşallah sporcularımız başarı elde ederde bu ayıbı unutturup başarıları gündem olur ülkemizin.Hepsine başarılar dilerim bol altın madalyaları ülkemize dönsünler. ( Adem GÜRSAL-Starsburg)

BUSENAZ SÜRMENELİ

Asıl problem Busenaz’ın giydiği kıyafet değil, olimpiyat şampiyonu Trabzonlu kızımızın, kentten uzaklaştırılırken, fotoğrafının yer aldığı otobüs durağının kaldırılması ve Büyükşehir Belediyesi’nin bayırı bahane eden komik açıklamasıdır. (Altuğ ATALAY)

SARP KAPISI VE KAFKASÖR

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Türkiye ile Gürcistan arasında Kafkaslara kara yolu ile geçiş noktalarından biri olan Sarp  Kapısı, her iki ülke için artık biçilmez bir kaftan gibi artık. Sarp Sınır Kapısı, Karadeniz kıyısında, Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır kapısıdır. Adını Artvin'in Kemalpaşa ilçesine bağlı sınırdaki Sarp köyünden alır. Gürcistan tarafındaki sınır köyünün adı da Sadri’dir. Bu sınır kapısı, 1989 yılında açılmıştır. Deniz seviyesinden 252 metre yüksekliktedir.  Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özel, Batum üzerinden Sarp’a gelerek kapının açılışını yapmıştı.  Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanları ise Özal’ı Sarp’ta karşılamış idi. Elbette bu tarihi olayı haber yapmak gazetecilere de sahip olmuştu. Ulusal ve Trabzon yerel medya temsilcileri bu açılışta yerlerini almıştı. Hayatta olanlara Allah’ım uzun ömür versin, hayatını kaybedenlerin mekânı cennet olsun.

KAFKASÖR VE BOĞA GÜREŞLERİ

Artvin şehir merkezine 8 km. uzaklıktadır ve "Kafkasör Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Merkezi" içerisinde yer almaktadır. Cennet’den bir köşeye benzetilebilecek kadar doğal bir güzelliğe sahip olan Kafkasör, ağaçların ortasında yer alır. Tertemiz havası, göz kamaştıran doğal güzelliğiyle dinlenmek için oldukça müsait bir yer olan Kafkasör Yaylası’nda konaklamak için ufak boyutlarda, bungalov olarak adlandırılan evler bulunmaktadır. Bu şenlikleri ve özellikle de İspanya’yı andıran Boğa Güreşleri’nin düzenlendiği Kafkasör, turizm açısından büyük ilgi görmektedir. Yurt içinin yanı sıra yurt dışından gelen medya mensupları da bu şenliği takip etmeye hala deva etmekteler.