FATİH TEKKE, HENÜZ FATİH TEKKE OLMAMIŞTI
Fatih Tekke, henüz Fatih Tekke olmamıştı. Genç bir delikanlıydı. Trabzonspor’dan Altay'a sürgüne gönderildiğinde ayağı kırılmıştı. Ameliyat sonrası ilk ziyaretine gidenlerden biri, 29 yaşındaki Ekrem İmamoğlu'ydu. İmamoğlu, Trabzon'un yetiştirdiği gerçek bir değerdir. (Hasan AL)
KENAN İSKENDER’İN MANİDAR SÖZLERİ
U19 takımı UEFA Gençlik Ligi'nde fırtına estirirken, A takımı neredeyse 10 yabancıyla sahaya çıkan Trabzonspor'un eski asbaşkanının yıllar önce menajerlerle ilgili söylediği sözler hâlâ akıllarda:
"Kulüpte yöneticilik artık maharet isteyen bir iş değil. Menajerler ne kadar isterse, kulüpler o kadar ödüyorlar."
Trabzonspor Asbaşkanı Kenan İskender, 2009. Mekânı cennet olsun...
TRABZONSPOR’DA ‘CAM ADAMLAR’
Türk futbolunda Gökhan Zan, Rıdvan Dilmen, Uğur Boral, Hamit Altıntop, Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Mustafa Pektemek gibi futbolcular, sık yaşadıkları sakatlıklarla anılırdı.
Rıdvan Dilmen, arka arkaya yaşadığı farklı sakatlıklar nedeniyle kariyerini daha ileriye taşıyamamıştı. Milli takımda uzun yıllar görev yapan Gökhan Zan'a da sık sakatlanması nedeniyle "Cam Adam" lakabı takılmıştı. Trabzonspor’da ise Hüseyin Türkmen, Savić ve Nwakaeme, sakatlık denince akla gelen isimler olarak dikkat çekiyor.
FRANSIZ GAZETECİDEN ÖVGÜ
ESPN'nin ünlü Fransız muhabiri Julien Laurens, katıldığı Gab & Juls Show adlı podcast yayınına, Trabzonspor'un 1994-1995 sezonuna ait formasını giyerek çıktı.
Laurens, yayın öncesi sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda formaya olan hayranlığını dile getirerek, "Yaka, logolar, Şenol Güneş, Shota Arveladze… Tam bir güzellik" ifadelerini kullandı.
Deneyimli gazeteci, formayı Londra veya Manchester'daki Classic Football Shirts mağazalarından ya da web sitesi üzerinden satın alabileceğini belirtti. Laurens’in bu sürprizi, Trabzonspor taraftarlarının yoğun ilgisini çekerken, birçok futbolseverin sosyal medyada paylaşımlar yapmasına neden oldu.
Trabzonspor’un 1994-1995 sezonu, Şenol Güneş’in teknik direktörlük yaptığı ve Shota Arveladze gibi yıldız isimlerin kadroda yer aldığı unutulmaz dönemlerden biri olarak biliniyor. Laurens’in bu nostaljik tercihi, bordo-mavili taraftarlar arasında büyük beğeni topladı.
O HERKESİN EZEL ABLASIYDI
O, herkesin Ezel Ablasıydı.
Trabzon'un kadın önderlerinden biri olarak bir dönem Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı.
Sosyal ve toplumsal çalışmalarda hep önderlik ederdi. Açık sözlü, yumuşak kalpli ve dirayetli bir ablamız olan Ezel Yardımoğlu'nu kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Evlatlarına, torunlarına, tüm ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.
GEÇMİŞİ YOK EDİLEN ŞEHİR
Kara Murat’ı, Tarkan’ı, Tommiks'i, Teksas'ı, Zagor'u, Meydan Larousse fasiküllerini alan eller büyüdü, ama o dükkân hafızamızda hep aynı yaşta kaldı.
Kimi mandolin almıştı bu dükkândan, bir başkası ilk aşkını yazdığı defteri. Kimi Yelpaze dergisini… Bir başkası, annesiyle birlikte ilk romanını oradan taşımış eve.
Radyocu Şevket Usta, plakçı Suat, kolonyacı Halil… Hepsi bir tablo gibi hatıralarda.
O küçük dükkân, kitapların, romanların, ansiklopedilerin, hayallerin ve dostluğun sığınağıydı.
Herkesin "Mehmet Abi"si, bir dergi verip yanında da bir tebessüm hediye ederdi.
Şimdi o köşede bir parfümcü var… Ama biz hâlâ Saray Sineması’nın afişlerine bakıp filmi bekleyen çocuklarız içimizde.
Belki de en çok bu yüzden güzeldi o günler. Her şey yerli yerindeydi… Biz bile.
1970’li yıllar. Mehmet Ünver'in kırtasiye dükkânı. Arkada Saray Sineması.
Fotoğraf: Ömür Gökçe Hacıalihafız