BAŞKAN ZORLUOĞLU BAŞARILAR DİLEDİ

Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, AK Parti’den Elazığ Belediye Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Tekataş’a başarılar diledi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun en yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, 2024 yerel seçimleri öncesi Elazığ’dan Belediye Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Tekataş’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, “TİSKİ Genel Müdürümüz Ali Tekataş, memleketi Elazığ’dan belediye başkan aday adayı olmak için 16 Kasım Perşembe günü itibarıyla görevinden istifa etti. Ali Bey Ortahisar Altyapı Projesi, Of, Sürmene-Araklı, Arsin- Santa, Akçaabat-Ortaköy, Tonya ve Şalpazarı-Beşikdüzü içme suyu arıtma tesisleri ve isale hattı projeleri gibi büyük çalışmalara, çok önemli alt yapı projelerine imza atmıştır. Trabzon merkezin 50 yıllık içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu sorununun halledilmesinde çok büyük emeği ve payı vardır. Bunlara ilave olarak, TİSKİ’nin kurumsallaşması ve gücü olanın işini gördüğü bir kurumdan herkese eşit mesafede hizmet sunan bir kurum haline gelmesinde de ciddi gayretlerine şahit oldum. Sayın Tekataş’a çıktığı bu yeni yolda üstün başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

KREDİYE DEĞİL İŞE İHTİYAÇ VAR

Nokta Atış - 13.10.2024 Nokta Atış - 13.10.2024

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş gençlere verilmesi planlanan evlilik kredisiyle ilgili

açıklama yaptı. Şahintaş, “Gençlerimizin evlenmesine, yuva kurmasına yönelik çalışmaları destekliyoruz. Ancak gençlerin borçla evlenmesine, hayatlarının başında borçlandırılmasına karşıyız. Bunun için diyoruz ki gençlerimizin krediye değil, işe ihtiyacı vardır. Çalıştıkları işlerde insanca yaşamalarına yetecek ve yuvalarını borçsuz şekilde kurabilecekleri bir ücrete ihtiyaçları vardır. Evlilik kredisi de, emeklilerimize verileceği söylenen ama büyük kısmının alamadığı 5 bin liralık ikramiye gibi olmasın. Genç işsizlik oranı resmi verilere göre yüzde 25’lerde, ama geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 40’ı geçiyor. Çalışan gençlerimizin büyük kısmı da, asgari ücretle çalışıyor. Açlık sınırının asgari ücretin üzerinde olduğu, kiraların asgari ücret düzeyinde olduğu bir ülkede, gençler neye güvenerek evlenecekler, neye güvenerek bu krediyi alacaklar?” dedi.

ORTAKLIKLAR GÖRÜŞÜLDÜ 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) arasında 3 Mart 2022 tarihinde TEİAŞ bünyesinde bulunan “Lojman ve Hizmet Binalarının Deprem Performans Analizlerinin Yapılması” işi için protokol imzalanmış, protokol kapsamındaki çalışma, 12 Aralık 2022 tarihinde tamamlanarak teslim edilmişti. Yapılan çalışmanın başarılı bir şekilde tamamlanması sonucunda KTÜ ile TEİAŞ arasında yaklaşık 50 milyon TL bütçeli iki yeni protokol daha imzalandı. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, beraberindeki Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (DE-YAS) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Basri Başağa ile birlikte TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Pustu, Genel Müdür Yardımcısı Muhammer Nuri Aslan ile Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda imzalanan protokoller, devam eden projeler, yapılan çalışmalar, ileriye dönük AR-GE projelerinde ortaklıklar görüşüldü.