LOJİSTİK MERKEZİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçesine Lojistik Merkezi müjdesi verdi. Yomra Lojistik Merkezi’nin yapımı için imzalar, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın da hazır bulunduğu programda Bazalt Beton Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Gümrükçüoğlu ve Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş tarafından atıldı. Başkan Bıyık, Yomra Lojistik Merkezi’nin istihdam sağlayacağını, Yomra için önemli bir kazanım olacağını ve Trabzon’un lojistik alan talebine yanıt vereceğini ifade etti. İstanbul Varlıbaş Holding Genel Merkezi’nde düzenlenen imza töreninin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra’da Varlıbaş Sanayi Sitesi’nin yıllar evvel başlandığını hatırlattı. Özel sektör tarafından başlanılan yatırımın çeşitli nedenlerle tamamlanamadığını belirten Başkan Bıyık, Yomra ve Trabzon’un ihtiyaçları doğrultusunda projenin yenilendiğini ve kısa sürede yapım çalışmalarının başlayacağını kaydetti. 40 bin metrekare alanda Bazalt Beton ve Varlıbaş Holding işbirliği ile lojistik merkez yapılacağını ilçesine müjdeleyen Bıyık, sözlerini şu şekilde tamamladı: “40 bin metrekare alanda Bazalt Beton ve Varlıbaş Holding işbirliği ile lojistik merkezi yapılması için imzalar atıldı. Yapım çalışmaları kısa süre içinde başlayacak olup 2,5 yıl içinde tamamlanacaktır. Böylece ilçemizde uzun yıllardır çözüm bekleyen bir sorun daha ortadan kaldırılmıştır. Yomra Lojistik Merkezi tamamlandığında ilçemizde istihdama önemli şekilde katkı sağlayacaktır. Zorlu ekonomik şartlara rağmen ilçemizde böyle bir yatırıma imza atan iş insanlarımız Fethi Gümrükçüoğlu ve Süleyman Varlıbaş’a, Yomra’mız adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

MİLLETİMİZİN GÜZİDE TEMSİLCİLERİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine vurgu yaptı. Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2015 yılında 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak ilan ettiğini hatırlatarak, “Fedakarca çalışan muhtarlarımız, vatandaşların sorunlarının çözümünde önemli bir rol üstleniyor. Biz de 18 ilçemizde muhtarlarımızla yol arkadaşlığı yapmaktayız.” dedi. Muhtarlarla sık sık bir araya geldiklerini belirten Genç, “Sorunları yerinde tespit ederek, ortak akılla çözümler üretiyoruz. Muhtarlarımız, şehrimizi ileriye taşıma yolunda en önemli iş ortaklarımızdır ve kapılarımız onlara her zaman açıktır. Muhtarlarımız, demokrasimizin temel taşları, milletimizin güzide temsilcileri ve hizmetkarlarıdır. 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik ediyor, tüm muhtarlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum” diye konuştu.

BAĞIMSIZ DENETÇİLER BORCU TESPİT ETTİ!

Nokta Atış - 16.10.2024 Nokta Atış - 16.10.2024

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 2'nci toplantısında Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme gelen ‘Ortahisar Belediyesi'nin 800 milyon TL borcu olduğu’ yönünde açıklamalara Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç cevap vermiş, 800 milyon TL borç açıklamasının doğru olmadığını söylemişti. Ortahisar Belediyesi'nin bütün iştirakleriyle birlikte 596 milyon 759 bin TL borcu olduğunu belirten Genç, "Sanki 800 milyon borç var, battık gittik gibi bir algı oluşmasına müsaade etmeyeceğim" demişti.  Başkan Genç, “596 milyonun dışında bir borç varsa o borç bizimdir.” İfadelerini kullanmıştı. Borç konusunda daha fazla polemik olmaması için Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin borçları için bağımsız denetçilere gitti. Bağımsız denetçilerden oluşan bir komisyon Ortahisar Belediye’sindeki incelemelerini tamamlamak üzere. Birkaç gün içinde Denetçilerin hazırladığı rapor kamuoyu ile paylaşılacak.

KALAVARA FİLM BİLGİ ARIYOR

Kalavara Film, 1970 yılında Trabzon’a kaçırılan bir Rus uçağı ile ilgili hazırladığı belgesel için bilgisi olan kişileri arıyor. Litvanya televizyonu tarafından yapılacak belgeselde, uçağın kaçırılmasına dair tanıklık edenlerin ve olaya dair bilgisi bulunanların yer alması planlanıyor. Yetkililer, bu tarihi olaya dair anıları ve belgeleri paylaşmak isteyenlerin Kalavara Film ile iletişime geçmesini bekliyor. Olayla ilgili detaylar ve tanıkların ifadeleri, belgeselin içeriğini zenginleştirecek ve izleyicilere tarihi bir perspektif sunacak. Bilgi sahibi olanların, instagram hesabı üzerinden @kalavarafilm kullanıcısıyla iletişime geçmeleri öneriliyor.

Editör: Gözde Üçüncü