Nokta Atış - 13.10.2024 Nokta Atış - 13.10.2024

BAKANLIKTA KTÜ ZİRVESİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ankara’da gerçekleştirilen görüşmede, KTÜ ve Bakanlık arasındaki iş birliğini artırmaya yönelik projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyaret kapsamında, KTÜ'nün ulaştırma ve altyapı alanındaki akademik çalışmaları, teknolojik projeleri ve ülkenin kalkınmasına olan katkıları değerlendirildi. Prof. Dr. Çuvalcı, KTÜ Mühendislik Fakültesi ve diğer ilgili birimlerin, ulusal projelerde daha fazla yer almak istediğini vurgularken Bakan Uraloğlu da "Üniversite-Bakanlık İş Birliği"nin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Rektör Çuvalcı, Bakan Uraloğlu'na misafirperverliği ve KTÜ’ye verdiği destekler için teşekkür ederken Uraloğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversitelerin ülkenin gelişiminde oynadığı kritik role değindi. Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

ÜNİVERSİTEYE SİBER DESTEK

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca başlatılan internet bağımlılığı ve bilinçli internet kullanım projesi çalışmaları kapsamında Trabzon Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde akademisyen, öğrenci ve idari personele yönelik bilinçlendirme semineri verileceği bildirildi. Kısa adı SİBERAY olan internet bağımlılığı ve bilinçli internet kullanım projesi çerçevesindeki etkinlik için “Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Önleme Büro Amirliğimiz görevlilerince ‘Temel Siber Güvenlik, Bilişim Suçları, Sosyal Medya ve İnternet Dolandırıcılıkları-Farkındalık’ konulu seminer verilecektir.” denildi. Günümüzün en önemli dijital tehdit ve tehlikeleri arasındaki internet bazlı suçlara karşı özellikle gençleri uyarmanın önemine işaret eden Siber Suçlarla Mücadele Dairesi yetkilileri, 16 Ekim (Çarşamba) günü saat 13.30’da başlayacak seminerin TRÜ Fatih Yerleşkesi içerisindeki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde yapılacağını belirtti.

AKÇAABAT BELEDİYESİ 2025 BÜTÇESİ ONAYLANDI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında Ekim Ayı olağan meclis toplantısı için toplanan Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmeler neticesinde oy çokluğu ile 2025 yılı Akçaabat Belediyesi bütçesi kabul edildi. Bütçe, 800 milyon TL olarak belirlenirken, 51 milyon 300 bin TL'si yol bakım ve onarım çalışmalarına ayrıldı. Ayrıca, sosyal yardımlar için 6 milyon 100 bin TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü için 22 milyon 20 bin TL, Temizlik İşleri için 16 milyon 850 bin TL ve kültür, sanat ve spor faaliyetleri için 12 milyon 100 bin TL ödenek belirlendi. Yedek ödenek kalemi ise 40 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Başkan Ekim, bütçenin tüm vatandaşları kapsayan hedeflerle hazırlandığını vurguladı.

MHP AKÇAABAT'TA TOPLANDI

MHP Trabzon İl, Ortahisar ve diğer tüm ilçe teşkilatları ile birlikte ve beraberlik içinde yol almaya devam ediyor. Teşkilatlarına ilçe başkan ve yönetimleri ile parti üyelerine olan bağlılığını her fırsatta dillendiren MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar bu anlamda partililerden takdir topluyor. “MHP’de kişiler değil dava bilinci vatan sevdası ve üç hilal aşkı her şeyden önce gelir.” diyen MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu Akçaabat İlçe teşkilatı ile buluştu. MHP Akçaabat İlçe Başkanı Özcan Ergün ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz her zaman İl Başkanımız Ömer Ayar ve yönetimin yanındayız.” dedi.

Editör: Gözde Üçüncü