YAZAR BULUŞMALARI BAŞLAYACAK

“Ortahisar Yazar Buluşmaları” etkinliği kapsamında 49 isim, üç gün boyunca Ortahisar Belediyesi’nde şöyleşi, dinleti ve imza günü düzenleyecek. Ortahisar Belediyesi, geleneksel hale getirmeyi amaçladığı "Ortahisar Yazar Buluşmaları"nın ilkini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Kurtuluş Savaşı tarihini en iyi anlatan, yazmış olduğu roman ve şiirleriyle Türk edebiyatına soluksuz eserler kazandıran Hasan İzzettin Dinamo’nun anısına düzenliyor. 25-26-27 Ekim tarihlerinde Ortahisar Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilecek olan “Ortahisar Yazar Buluşmaları” etkinliğinde Trabzon’da yaşayan ve farklı şehirlerden gelecek olan 49 yazar ve edebiyatçı, söyleşi, dinleti ve imza günlerinde Trabzon halkı ile buluşacak. Dev kadro ile Ortahisar Belediyesi, Ortahisar Yazar Buluşmaları’nda, Trabzon’a adeta bir kültür şöleni yaşatacak.

KÖROĞLU’DAN DOĞAL GAZ ÇIKIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu, beraberindeki meclis üyeleri ve parti mensuplarıyla birlikte Kavaklı Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarette, mahalledeki doğal gaz sorunu gündeme getirildi. Köroğlu, özellikle Manioğlu 3 Apartmanı’ndaki vatandaşların doğalgaz talebine dikkat çekerek, “Burada yaklaşık 30 daire var ve vatandaşlar doğal gaz hattının buraya çekilmesini talep ediyor. Ana doğal gaz hattı hemen yakınlarda geçiyor ancak bu caddeye henüz hattın çekilmesiyle ilgili bir planlama bulunmuyor. 30 daire de talepte bulunup AKSA ile görüşmüş. Biz CHP olarak buraya bir hat getirilmesini, hem Belediye Meclisi’nden hem de AKSA'dan talep ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Vatandaşların Akçaabat'taki doğal gaz hizmetinden eşit şekilde yararlanma hakkı vardır. İlçe Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız.”

GENÇLER SPOR YAPMALI

Trabzon Sürmene İlçesi Gençlik Spor Müdürü Kağan Seymen'i ziyaret eden MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar spor salonu ve tesislerden övgü ile bahsederek, “Sürmene ilçemiz ve Trabzon için çok kıymetli bir kazanım” dedi. Son dönemlerde giderek artan şiddet olaylarına yönelik toplumun hassasiyetin önemini de vurgulayan Ayar, "Doğal olarak hepimiz yaşananlardan etkileniyoruz.  Şiddet ve suçla mücadele noktasında hepimize büyük görevler düşüyor.  Bu anlamda gençlerimizi daha çok spora teşvik etmeli onların enerjisini bu alana çekmeli sporun kardeşlik barış ve saygı-sevgi ruhu ile buluşturmalıyız.” şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL MİRASI YEŞERTEN PROJE

Türkiye, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan ülkelerinin ortak olarak yer aldığı Tohum Koruyucuları projesi ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği Başkanlığı (ABB) tarafından yürütülen ENI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği programı 2021-2027 dönemi birinci teklif çağrısı kapsamında başarılı bulunarak uygulamaya geçen Tohum Koruyucuları projesi hayata geçiriliyor. Trabzon'da bir otelde yapılan toplantıda proje ile ilgili bilgiler verilirken, proje ile kültürel bir miras olan ve gelecekteki gıda ihtiyacını karşılamada büyük rol oynayacak olan yerli tohumların korunması, çiftçi elinde muhafazası, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Tohum kültürünün kayıt altına alınacağı projede Trabzon başta olmak üzere DOKA çerçevesindeki illerde çiftçi görüşmeleri yapılacak. Doğu Karadeniz Bölgesi Yerel Tohum Koleksiyonu'nun da oluşturulacağı proje ile ilgili bilgiler veren DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar yaptığı konuşmada, "Coğrafyamızda ortaya çıkan iktisadi, içtimai, hatta ekolojik değerleri hem muhafaza etmek hem de gelecek nesillere aktarmak için bu konuda kıymetli paydaşlarımızla birlikte işbirliği içerisinde bulunmanın heyecanı içerisindeyiz" dedi.

++++++

MERDAN GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye Ortapedik Engelliler Federasyonu Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek Liste ile gidilen seçimde Cemal Merdan yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Hacı Kaya, Cemal Merdan ile birlikte Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Üst Kurul delegesi olarak aynı listede yer aldı. Ayrıca Hacı Kaya, Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Danışma Kurulunda görev alarak federasyonun danışmanlık süreçlerine katkı sağlayacak.

Nokta Atış - 8.10.2024 Nokta Atış - 8.10.2024

Editör: Gözde Üçüncü