BALTA KORKUTTU

25. 26. ve 27. dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'dan korkutan haber geldi. Balta, önceki gün gece geç saatlerde aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Balta'nın yapılan tetkiklerin ardından 2 damarının tıkalı olduğu ve 1 damarına stent atıldığı öğrenildi. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Balta'nın Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hastanesi'nde (TOBB ETÜ Hastanesi) tedavisi devam ediyor. Gözetim altında bulunan Balta'nın tedbir amaçlı bir müddet hastanede tutulacağı belirtildi.

Nokta Atış - 31.08.2024 Nokta Atış - 31.08.2024

CHP İKTİDARA YÜRÜYOR

Artvinli baba Rizeli annenin ilk çocukları olarak Trabzon'da dünyaya gelen aynı zamanda Of ilçesinin damadı olan Tuncay Tolga Özçakmak İstanbul Beykoz Belediye Başkan aday adaylığı seçimlerinde Karadenizli seçmenlerin büyük desteğini almıştı. Beykoz’da “evin çocuğu bizim uşak” lakabı gönülleri kazandı. Vatandaşlarla kurduğu diyaloglar sosyal medya paylaşımları ev ve esnaf ziyaretleri ile Beykoz'da çalmadık kapı bırakmayan Tolga Özçakmak yerel seçim sürecinde herkesin takdirini toplamıştı. Adayı olmamasına rağmen partiye küsmeyen mücadeleye devam eden Özçakmak, “Bireylerin kişisel ego ve hırsları değil toplumun beklentilerini ve talepleri önemlidir. Biz bu yola baş koyduk. Yerel seçimlerinde açık ara birinci olduk. Partimiz adım adım iktidara yürütmektedir.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türk siyasetinin geleceği ve umudu olduğunu belirten Özçakmak, “Ülkemizde ekonomik sorunlar başta olmak üzere yaşamın her alanında yığınla sorun var. En önemli sorunda vatandaş umudunu ve güveni kaybetti. CHP işte tam bu noktada can simidi olarak devreye girdi halkımızın desteğini aldı almaya da devam ediyor.” şeklinde konuştu.

BU ALANDA ELEMANA İHTİYAÇ VAR

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (TESOB) Mobilyacı İş adamları Derneği (MOBİAD) iş birliğiyle uyguladığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen “Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor” projesi kapsamında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye teknik gezi düzenleyen TESOB heyeti, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliğini ziyaret etti. TESOB Başkanı Metin Kara, TESOB Yönetim Kurulu üyeleri, MOBİAD Başkanı Vedat Muhcu, Trabzon Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Sadık, KTÜ Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve proje ekibinden oluşan heyet, Türkiye'nin Macaristan Ticaret Ataşesi Tahire Nur Durmuş ile görüştü. TESOB Başkanı Metin Kara, 15-29 yaş arasında 15 erkek, 15 kadın ve 5 özel eğitimli birey olmak üzere toplam 35 kursiyerin yer aldığı Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor Projesi ile ilgili Ataşe Durmuş'a bilgi verdi. Ticaret Ataşesi Tahire Nur Durmuş, TESOB'un projesinin doğru bir alanda eleman eğitimi gerçekleştirdiğini vurgulayarak, ahşap hediyelik eşya üretiminde ileri bir seviyede olan Budapeşte'de de bu alanda eleman ihtiyacı olduğunu ifade etti. Başkan Kara, Ataşe Durmuş'a Trabzon'un Coğrafi İşaretli El Sanatları arasında yer alan telkari işlemeli kahve fincanı takımı hediye etti ve bu el sanatı hakkında bilgi verdi.