BİLİM MERKEZİ’NDE ÜCRETSİZ YAZ OKULU

Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, 9-14 yaş arası çocuklar için Ücretsiz Yaz Okulu programı düzenliyor. 7 hafta sürecek program, çocuklara bilimle dolu bir yaz tatili geçirme fırsatı sunacak.

Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde düzenlenecek olan Ücretsiz Yaz Okulu programı kapsamında çocuklar, çeşitli etkinliklerle bilimin ve eğlencenin keyfini çıkaracaklar. Bu etkinlikler arasında sergiler, bilim gezileri, kamplar, oryantiring, eğitsel oyunlar, STEM aktiviteleri, deneyler ve dijital öykü bulunuyor. Dolu dolu geçecek kurslar için kayıtlar 24 Haziran’da başlayacak ve 30 Haziran tarihinde sona erecek. Dersler ise 2 Temmuz’da başlayacak. Amaçlarının gençlerin bilimsel meraklarını ve yeteneklerini desteklemek olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’mizde çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz bu Ücretsiz Yaz Okulu ile amacımız, gençlerimizin bilimsel meraklarını ve yeteneklerini desteklemek. Onları bilimle buluşturarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek istiyoruz. Bu etkinlik, çocuklara hem öğrenmeyi hem de eğlenmeyi bir arada sunarak yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlayacak. Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin düzenlediği bu Yaz Okulu, bilim ve teknolojiye ilgi duyan gençleri destekleyerek onların keşfetme ve öğrenme süreçlerine katkıda bulunacak.” dedi.

Nokta Atış - 1.09.2024 Nokta Atış - 1.09.2024

SAVAŞA RAĞMEN TİCARET ARTIYOR

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, savaşın bir an önce bitmesini beklediklerini vurgularken, Büyükelçi Bodnar, savaşa rağmen Türkiye ile ticaretin yüzde 12 oranında arttığını ve bunu sürdürmek istediklerini söyledi. Bodnar, Türkiye'nin girişimleriyle buğday koridorunun açılmasının ardından Ukraynalı çiftçilerin tarlalarındaki mayınları kendi imkanlarıyla temizleyerek üretime geçtiğini de vurguladı. Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve beraberindeki elçilik görevlileri TTSO'da iş birliği konularıyla ilgili görüşme yaptı. TTSO Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile iş insanı Zeyyat Kafkas'ın da yer aldığı ziyarette konuk büyükelçiyi Trabzon'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Ukrayna'nın Kherson şehrinin ticaret ve sanayi odası ile kardeş oda protokolümüz var. Ancak savaş başladığından bu yana onlarla bağlantı kuramadık. Elimizden gelen yardımı yapmaya da hazırız. Ukrayna'nın toprakları verimli, potansiyeli yüksek. Bir an önce bu savaşın bitmesini bekliyoruz.” dedi. Ukrayna Büyükelçisi Vasyl Bodnar, iş insanlarıyla görüşmenin yeni iş birlikleri için önemli olduğunu ifade ederek, “Gerek Kherson gerek diğer bölgelerimizdeki iş insanlarıyla Türkiye iş dünyasını bir araya getirmek için çalışıyoruz. Şehirlerimizi savaştan sonra yenilemek gerekecek. Ankara'da en iyi müteahhitlerin Trabzonlu oldukları konuşuluyor sürekli. Bombalamalar devam ediyor. Her şeye rağmen mücadelemizi veriyoruz. Geçen yıla göre Türkiye ile ticaretimiz yüzde 12 artmış durumda. Serbest Ticaret Anlaşmasının bu yaz onaylanmasını bekliyoruz. Hem Ukrayna hem Rusya tarafından mayınla kirletilmiş bölgeler var. Türkiye'nin yardımıyla buğday koridoru açıldıktan sonra buğday üretimimizi artırmamız gerekti. Daha çok buğday satacağımızı anladığımız zaman birçok çiftçi tarlalarındaki mayınları kendileri temizledi. Gerek özel aparatlar satın alarak veya ilkel yöntemlerle mayınları temizleyerek tarlalarını tarıma uygun hale getirdiler.” ifadesini kullandı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve konuk büyükelçi ziyaretin anısına birbirlerine hediye takdim etti. Büyükelçi Bodnar, TTSO Özel İpekyolu Müzesini de gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINA PERSONEL ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, mütercim tercüman ve iletişim personeli pozisyonlarında istihdam edilmek üzere 5 sözleşmeli personel alacak. Konuya ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Başkanlıkça yapılacak yazılı ve sözlü sınavla, Fransızca ve Bulgarca dillerinde 2 mütercim tercüman, 2'si İngilizce ve diğeri Rusça dillerinde olmak üzere de 3 iletişim personeli istihdam edilecek. Adaylar, başvurularını 8-19 Temmuz tarihlerinde e-Devlet aracılığıyla İletişim Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” üzerinden elektronik ortamda yapacak. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek. Personel alımına dair yazılı ve sözlü sınavlar İletişim Başkanlığında yapılacak.