BAŞKAN USTA GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye Emekli Ast Subaylar Derneği (TEMAD) Trabzon Şube Başkanı Erdoğan Usta güven tazeledi. TEMAD Trabzon İl Başkanlığı, 15’inci Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede mevcut Başkan Erdoğan Usta, seçime tek liste ile girdi. Yeniden başkan seçilerek güven tazeleyen Usta; yeni yönetim kurulu Mustafa Şen, Muhammer Mersinli, Fazlı Ergenç, Mehmet Ali Şal ile yola devam dedi. Usta, “Trabzon şehrimize ve TEMAD ailemize yeni yönetim kurulumuz hayırlı olsun. Bizlere bu onurlu görevi layık gören kıymetli üyelerimize de ayrıca teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

TÜİK PERSONEL ALACAK

Kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, alınacak personel TÜİK'in Ankara'daki merkezi ile Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Nevşehir, Siirt ve Van bölge müdürlüklerinde görev yapacak. Bu kapsamda, 28 anketör, 22 destek personeli (temizlik görevlisi) ve 5 teknisyen olmak üzere toplam 55 personel görevlendirilecek. Adaylar başvurularını, bugünden itibaren 8 Temmuz saat 18.00'e kadar e-Devlet üzerinden “TÜİK Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda yapabilecek. 2022 yılı KPSS puan sıralamasıyla alınacak destek personeli (temizlik görevlisi) ve teknisyen pozisyonu için başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adayların yerleştirme işlemi, tercih ettikleri birim ve görevde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyon unvanları ve nitelikleri dikkate alınarak her birim bazında KPSS P94 puanı en yüksek adaydan başlanarak yapılacak. Sözlü sınavla alınacak anketörler için 2022 yılı KPSS P3 (B grubu) puanı esas tutularak en yüksek puanlı adaydan başlanarak yapılacak sıralamayla her birim için ayrı ayrı olmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli personel sayısının 4 katı kadar aday sözlü sınava hak kazanacak. Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak. Başarılı adayların listesi kurumun internet sitesinden (www.tuik.gov.tr) ilan edilecek.

İKİNCİ SÜRGÜN YAŞ ÇAY ALIMLARI BAŞLIYOR

Nokta Atış - 7.09.2024 Nokta Atış - 7.09.2024

ÇAYKUR, 2024 yılı 2. sürgün yaş çay alım sezonunu yarın açacağını duyurdu. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 2024 yılı 2. sürgün yaş çay alım çalışmalarının planlanan şekilde sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ve 2. sürgün yaş çay alımlarına yarın başlanacağını bildirdi. ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, bölgemizde aile işletmeciliği olarak başlayan çay tarımı ve ziraatının mümkün olduğunca devam ettirilerek gelecek nesillere aktarılmasının ancak doğru uygulama ve politikalarla çayımıza sahip çıkmakla mümkün olacağı kaydedildi. Bu bağlamda, çay hasadının mümkün olduğunca üreticiler tarafından yapılması ve toplanan ürün içerisinde yabancı ot, kök ve kuru yaprak olmamasına dikkat edilmesinin büyük önem taşıdığı belirtilen açıklamada, “Teşekkül olarak da üstlendiğimiz misyon bilincinin gereği olarak gerekli koordinasyon ve denetim çalışmalarını uygulamaya alıyor, sektör içi çalışmaları da takip ediyoruz. Daire Başkanlarımız ve Fabrika Müdürlerimizle düzenli olarak yaptığımız kampanya hazırlıkları ve istişare toplantılarımız neticesinde bölgelerimizde çayın gelişim süreçlerine uygun olarak ikinci sürgün çay alımlarına 26 Haziran 2024 Çarşamba günü başlanacaktır. İkinci sürgün sezonunun tüm üreticilerimiz için huzurlu ve bereketli geçmesini temenni ederiz.” ifadelerine yer verildi.