MİLLET BAHÇESİ ÇAĞRISI

Nokta Atış - 3.09.2024 Nokta Atış - 3.09.2024

Akçaabat Belediyesi'nde Cumhuriyet Halk Partili eski belediye meclis üyesi Baki Moradaoğlu, Akçaabat Millet Bahçesi'nin yıkılmakta olduğunu iddia etti. Moradaoğlu, sosyal medya hesabından Millet Bahçesi'nin güncel görsellerini paylaşarak, bahçenin her geçen gün bir taraftan yıkıldığını öne sürdü. Ayrıca, bahçede inşa edilen göletin su kaçırdığını ve zaman zaman Akçaabat Belediyesi tarafından tankerlerle su boşaltıldığını belirtti. Moradaoğlu'nun en büyük endişesinin ise göletten sızan suyun potansiyel bir felakete yol açabileceği olduğunu dile getirdi. Moradaoğlu, “Akçaabat Millet Parkı her gün bir taraftan yıkılmaya başladı. En önemlisi yapılan göletin su kaçırdığı ve Akçaabat Belediyesi tarafından zaman zaman tankerle gölete su boşalttığına tanık olduk. En büyük sorun da bu göletten kaçan suyun yarın bir felakete sebep olabileceği endişesini taşımaktayım.” dedi. Moradaoğlu, yetkilileri duyarlı olmaya ve gerekli önlemleri almaya çağırdı.

SULTANMURAT ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Çaykara’nın Sultanmurat Yaylasındaki Şehitler tepesinde medfun bulunan şehitler Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla anıldı. Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Belediye Başkanı Hanefi Tok ile birlikte çevre yaylalardan Çaykaralıların da katıldığı merasimde Yasin-I Şerif okundu ve şehitlerimizin ruhuna ithaf edilmek üzere dualar edildi. Çaykara’nın 25 km güney batısındaki Sultanmurat Yaylasına 1 km. mesafede I. Dünya Savaşı Rus ordularına karşı savaşan Osmanlı ordularının bir şehitliği vardır. Bir subay ve 70 er olmak üzere 71 Mehmetçik Rus askerleriyle savaşarak şehit düştüğü yayla merkezinin 1 km güneyinde şehitlerin metfun olduğu tepeye “Şehitler Tepesi” adı verilir. Çaykara’ya 25 kilometre mesafede olan ve Aydıntepe’nin 54 km. kuzeybatısında bulunan Sultanmurat yaylasında I. Dünya Savaşından kalma siperler ve şehit mezarları her yıl 23 Haziranda düzenlenen merasimlerle anılmaktadır.

TEBLİGAT SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elektronik Tebligat Uygulaması ile 1 milyon 125 bin 159 tebligatın yapıldığını bildirdi. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SGK Elektronik Tebligat Uygulaması ile tebliğ edilmesi gereken evrakların elektronik ortamda imzalanarak tebligat adreslerine kolaylıkla iletilebilmesini ücretsiz sağladıklarını hatırlattı. Elektronik Tebligat Uygulamasına yapılan başvuru sayısının haziran ayı itibarıyla 2 milyon 624 bin 669 olduğunu bildiren Vedat Işıkhan, birimler tarafından ilgili vatandaşlara elektronik ortamda ücretsiz iletilen tebligat sayısının ise 1 milyon 125 bin 159 olduğunu kaydetti.