DEZENFORMASYONLA MÜCADELEDE REKOR

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü, dezenformasyonla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği eğitimlerle önemli bir başarıya imza attı. 2 Kasım 2023’te imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, 75 gönüllü eğiticiye verilen eğitimlerin ardından, 15 Mayıs 2024-15 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlere rekor katılım sağlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş ve Uzman Ümmühan Yücel tarafından verilen eğitimler, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Eğitimler sonucunda, Trabzon’daki 3 farklı kurum 15 Mayıs-15 Haziran 2024 tarihleri arasında toplamda 2.311 katılımcıya dezenformasyonla mücadele eğitimi sundu. T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü, bu eğitimlerin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da hız kesmeden devam edeceğini duyurdu.

GELİRLER AİLEYE TESLİM EDİLDİ

15 aylık SMA hastası Mustafa Deniz Eroğlu’na nefes olabilmek için bağış kampanyasına öncülük eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, teşekkür ziyaretine gelen Eroğlu ailesine yardım kampanyasında toplanan bağışları teslim etti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 15 aylık SMA hastası Mustafa Deniz Eroğlu’nun tedavi masraflarına destek olabilmek için destek kampanyası yürüttü. CHP Ortahisar İlçe Kadın Kolları’nın Boztepe Seyir Terası’nda düzenlediği kermesten elde edilen gelir ve Boztepe Seyir Terası’nın bir günlük geliri Mustafa Deniz’in tedavisi için bağışlandı. Başkan Kaya’nın çağrısına kulak veren şehir dışındaki vatandaşlar da bağışlarını Mustafa Deniz’e ait İBAN numarasına yaptı. Yardım kampanyasına gösterilen ilgi için teşekkür eden Başkan Kaya, “Hep birlikte Mustafa Deniz yavrumuzu ve diğer yavrularımızı kurtarma gayreti içinde olacağız. Bir günlük yardım desteğiyle kalmayacağız, konunun takipçisi olacağız. Ülkenin birçok yerinden bizi tanıyan iş adamlarımız, arkadaşlarımız, yardım etmek için hesap numarası istediler. Desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Gönül istiyor ki bu sorun, hükümet eliyle çözülebilsin. Ülkemizi yönetenler, bütün mazlum milletlere, ihtiyaçlı milletlere el uzatılmasını övgüyle anlatıyor. Ama kendi yavrularımıza sahip çıkamamanın da acizliğini yaşıyoruz bir yandan. Bu kabul edilebilir değildir. Bütün işadamlarımızı, SMA hastası yavrularımıza yardım etmeye davet ediyorum.” dedi. Mustafa Deniz için açılan kampanyaya katkı vermek isteyenler, Trabzon Valiliği izinli Mustafa Deniz EROĞLU adına açılan TR04 0001 0090 1063 5976 1050 01 İBAN nolu hesaba nakdi yardım yapabiliyor. Ayrıca GSM hatları üzerinden tüm operatörlerden 2761’e Mustafa Deniz yazarak, 20 TL bağışta bulunabiliyor.

TASARRUF TEDBİRLERİ AMBARGOYA DÖNÜŞTÜ

Nokta Atış - 18.09.2024 Nokta Atış - 18.09.2024

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) yönetim kurulu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yazılı bir mesaj yayınladı. KGK mesajında, “24 Temmuz 1908 tarihi Türk vatanında demokrasi ile birlikte basın özgürlüğünün de yeşerdiği tarihtir.” denilerek şu görüşlere yer verildi: “Gazeteciler, dünyanın her noktasında yaşanan acı, sevinç, başarı ve başarısızlıklara tanıklık edip, tarihe not düşen insanlardır. Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı ekonomik sorunlardan en çok etkilenen meslek grubu geliri mahdut olan medya sektörüdür. Ülkemizin her noktasında yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşları var olma mücadelesi vermektedir.

Muhabir: Gözde Üçüncü