Nokta Atış - 2.09.2024 Nokta Atış - 2.09.2024

EKONOMİ VE HUKUK BULUŞMASI

Daha İyi Yargı Derneği tarafından düzenlenen ve Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından desteklenen “Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları” serisinin 17’ncisi Trabzon’da gerçekleşecek. 25 Haziran 2024 Salı günü Zorlu Grand Hotel’de saat 14.30’da başlayacak olan ''Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları'' hakkında Sedat Pişirici açıklamalarda bulundu. Pişirici yaptığı açıklamada, “Daha İyi Yargı Derneği, ‘A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu’nu iş ve hukuk dünyasına anlatmak için ‘Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları’ başlamıştı. İlk buluşma, 1 Mart 2022’de Denizli’deydi. Sonraki buluşmalar sırası ile İzmir, Bursa, Mersin, Edirne, İstanbul, Hatay, Kayseri, Çanakkale, Gaziantep, Konya, Antalya, Diyarbakır, Van, Adana ve Tekirdağ’da gerçekleşti. Ekonomi ve hukuk dünyası, 17’nci kez, 25 Haziran 2024 Salı günü, Trabzon’da buluşacak. Ekonomi ve hukuk buluşmasında ‘sürdürülebilir ekonomik büyüme ve daha iyi yargı’ ilişkisi ele alınacak. Etkinlik, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından da destekleniyor. Zorlu Grand Hotel’deki program saat 14.30’da başlayacak. Açılışta Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED) Başkanı Samet Aktaş, Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın, Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TSİAD) Başkanı Tayfun Denizer konuşacak. Ardından, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özatay ‘ekonomide Türkiye’yi nelerin beklediğini’, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün de ‘ekonomik istikrar için daha iyi yargının gereğini’ anlatacak. Buluşmanın son bölümünde ise Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz moderatörlüğünde bölgenin ekonomi ve hukuk sorunları tartışılıp katılımcıların soruları yanıtlanacak. Trabzon Ekonomi ve Hukuk Buluşması’nı izlemenizi dileriz.” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE DİKKAT!

Trabzon'da belirli bölgelerde elektrik kesintileri yaşanacak. Yatırım ve bakım çalışmaları nedeniyle yapılacak kesintiler hakkında bilgi verildi. İşte kesinti tarihleri ve etkilenecek bölgeler: 21 Haziran 2024, Cuma günü, Trabzon'un Of ilçesinde saat 09.00 ile 16.00 arasında elektrik kesintisi olacak. Bu kesinti, Eskipazar Mahallesi, Kumlu Dere Mahallesi ve Kıyıcık Mahallesi'ni etkileyecek. Kesintinin nedeni yatırım çalışması olarak belirtilmiştir. 22 Haziran 2024, Cumartesi günü, Trabzon'un Yomra ilçesinde saat 09.00 ile 15.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Bu kesinti, Kayabaşı Mahallesi'ni etkileyecek ve kesintinin nedeni yatırım çalışmasıdır. 23 Haziran 2024, Pazar günü, Yomra ilçesinde yine saat 09.00 ile 15.00 arasında elektrik kesintisi olacak. Kesinti, Kayabaşı Mahallesi'ni etkileyecek ve nedeni yatırım çalışması olarak belirtilmiştir. 26 Haziran 2024, Çarşamba günü, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde saat 09.00 ile 16.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Bu kesinti, Söğütlü Mahallesi'ni etkileyecek. Kesintinin nedeni ise işletme bakım çalışmasıdır. Duyurmuş olalım.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Trabzon'un Yomra ilçesindeki çöp manzaraları duyarlı vatandaşlardan tepki topladı. Trabzon, Kurban Bayramı'nda hareketli günler yaşarken vatandaşlar da yürüyüş, park ve mesire alanlarına akın etti. Şehrin uğrak noktalarında yoğunluk sonrası oluşan çöp manzaraları ise tepki topladı. Yomra ilçesinde sahil yürüyüş alanında kamelyalar üzerinde ve yerlerdeki çöpler duyarlı vatandaşların tepkisini çekerken, çöp kutularının boş olması ise ironik bir durum olarak resmedildi. Bazı vatandaşlar ise sosyal medyada da gündem olan çöp manzaraları karşısında, “Çevreyi kirleten bu tür kişilere yaptırım uygulanmalı” yorumlarında bulundu.