KARAGÖZ EVİ KURULUYOR

Nokta Atış - 2.09.2024 Nokta Atış - 2.09.2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağında, çocuklar için Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi'nde kurulacak Çocuk Köyü'nde birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinlikler var. Çocuk Köyü'nde yer alacak Trabzon Karagöz Evi'nde çocuklar hem Karagöz sergisini gezerek UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî listesinde bulunan Karagöz sanatını daha yakından tanıyacak hem Karagöz atölyesinde kendi Karagöz tasvirlerini yapacak hem de Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Karagöz Sanatçılarından Karagöz oyunları izleyecekler. UNIMA Türkiye Millî Merkezi ve Karagöz Derneği tarafından gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili olarak, UNIMA Türkiye Millî Merkezi Başkanı Enis Ergün, yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü ile birlikte uzun yıllardır, hep birlikte Yaşayan Mirasımız, hayal oyunumuz Karagöz sanatımızı her yaştan insanımıza, bilhassa çocuklarımıza ulaştırmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında da, Karagöz Evi'ni çocuklarımıza götürüyoruz. Bu sayede, Somut Olmayan Kültürel Mirasımızı gelecek nesillere aktarıyoruz. Çocuklarımız kadar, yetişkinlerin de Karagöz'e büyük ilgi göstermesi çok güzel. Geçmişte olduğu gibi Türkiye Kültür Yolu Festivali'nde de her yaştan insanımız Karagöz ile buluşuyor. Herkesi 22 Haziran'da Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi'ndeki Çocuk Köyü'ne ve Trabzon Karagöz Evi'ne bekleriz.” dedi.

USTA’YA ÖNEMLİ MİSAFİR

Japonya Hiroşima Üniversitesi Uluslararası Afet Hemşireliği Doçenti, Dünya Afet Tıbbı Birliği Üyesi, Japonya Birinci Basamak Sağlık Derneği Üyesi Doç. Dr. Mayumi Kako Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta tarafından kabul edildi. Ziyarette Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca başta afet bölgelerinde yapılan koruyucu sağlık hizmetleri ile diğer sağlık hizmetleri hakkında görüşler karşılıklı olarak dile getirildi. Ziyarete Trabzon Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Dr. Öğretim Üyesi Perihan Şimşek ve Trabzon UMKE Sorumlusu Serkan Sayar da hazır bulundu. Ziyaretten sonra Şifa Eli Fotoğraf Yarışmasında derece almış fotoğrafların yer aldığı alan gezildi.

KIZILAY’DAN TEŞEKKÜR

Türk Kızılay Akçaabat Şube Başkanı Saadettin Balcı, bağışçılara teşekkür etti. Kurban Bayramı vesilesiyle Türk Kızılay Akçaabat Şube Başkanı Saadettin Balcı, bağışçıların destekleriyle gerçekleştirilen kurban kampanyasının başarısını ve önemini vurgulayan bir teşekkür mesajı yayınladı. Balcı, “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla başlatılan kampanyanın hedefin üzerinde vekalet alarak tamamlandığını belirterek, bağışçılara duydukları minnettarlığını dile getirdi. Türk Kızılay Akçaabat Şubesi olarak, bu yıl ülkemizde ve 19 farklı ülkede ihtiyaç sahiplerine kurban vekaletlerini ulaştırdıklarını ifade eden Balcı, bağışçıların gösterdiği anlamlı dayanışma ve yardımlaşma ruhunun birçok insanın yüzünde tebessüm oluşturduğunu ve umut olduğunu belirtti. Bağışçıların desteğiyle binlerce ailenin sofralarına bereket getirildiğini ve gönüllere dokunulduğunu vurgulayan Balcı, gelecek yıllarda da bu birlik ve beraberlik içinde daha fazla insana ulaşmayı temenni ettiklerini ifade etti. Balcı, teşekkürlerini sunarken, bağışçılara sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diledi.