ÇOCUKLAR TASARRUFA YÖNLENDİRİLMELİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çocukların tasarruf bilincine ilişkin açıklamalarda bulundu. Palandöken, enflasyonla mücadelede, çocukların birikime yönelmesi ve tasarrufu eğlenceli bir şekilde öğrenmesinin önemine vurgu yaptı.

“Enflasyonla mücadelede alınan tedbirlerin bir parçası çocukların tasarrufa yönlendirilmesidir”

Çocuklara erken yaşlarda tasarruf ve birikim bilincinin öğretilmesi için kumbara kullanımının teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Palandöken, “Enflasyonla mücadele günlerinde alınan tedbirlerin bir parçası da küçük yaşlarda çocukların tasarrufa yönlendirilmesidir. Çünkü yetişkinlik çağında bunun disipline edilmesi biraz daha zor. Bildiğiniz üzere, eskiden bankalar bu birikimleri cazip hale getirmek için belirli yaş grubuna kadar çeşitli oyuncaklı kumbara modelleri veriyordu. Bu kumbaralar çocukların dikkatini çekiyor ve çocuklar da oraya para biriktiriyordu. Anneleri, babaları ve dedeleri de bunu gördüklerinde onlara destek vererek katkıda bulunuyorlardı.” ifadelerini kullandı. Ailelerin çocuklarına para biriktirmeyi öğretirken onları sürecin bir parçası haline getirmelerinin önemine dikkati çeken Palandöken, “İnsanlar artık araba alacağım, ev alacağım, arsaya yatırım yapacağım diye hayal kuramıyor. Çünkü enflasyon gerçekten yüksek seyrediyor. Enflasyonla mücadelede, bilinçaltında çocuklarımızın birikime yönelmesi ve tasarrufu eğlenceli bir şekilde öğrenmesi önemlidir. Çocukların ortak paydalarda arkadaşlarıyla oyun oynarken bile benim kumbaramda şu kadar çıktı, senden ne çıktı gibi birbirleri ile şakalaşmaları, tasarruf bilincini artırabilir. Kumbara nedir diye geçmeyin. O birikimler bazen okul hayatınızda, bazen iş hayatınızda ve bazen de sizden sonraki nesle anlatacağınız güzel hikayeleriniz olur.” açıklamasında bulundu.

ÜLKÜCÜLERDEN ALKIŞLIK HAREKET

Trabzon Ülkü Ocakları ihtiyaç sahiplerine kurbanlarını ulaştırdı. Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları Genel Merkezi ve Avrupa Türk Federasyonu üzerinden bağışlanan kurbanları, şehit ailelerine ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdı. Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Ertuğrul Bayrak kişisel sosyal medya hesabından, “Bu yıl da kurbanlarımızı kesip ailelerimize ulaştırdık. Allah kabul eylesin. Kurban Bayramımız mübarek olsun.” paylaşımında bulundu.

SATILMAYANLARI ESK ALACAK

Nokta Atış - 4.09.2024 Nokta Atış - 4.09.2024

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK), Kurban Bayramı nedeniyle pazarlara getirilen ancak satılamayan kurbanlıkları satın alacak. Kurbanlık hayvanlarını satmak için pazara getiren üreticilerin satamadığı hayvanlar, üreticilerin bakım, besleme ve taşıma maliyeti dikkate alınarak oluşturulan Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesinden karkas et olarak Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınacak. Hayvanlarını ESK’ye satan üreticilere ödemelerin en geç 3 (üç) iş günü içinde yapılacağı ifade edilirken, üreticilere kolaylık sağlamak için, hayvanlar bulundukları yere en yakın kesimhanede kestirilebilecek. Hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekecek. Üreticilerin hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesiyle başvurmaları yeterli olacak. İlgili kombina müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, ESK’nin Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda hayvanlar karkas et olarak satın alınacak.