DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Nokta Atış - 13.09.2024 Nokta Atış - 13.09.2024

Eski İçişleri Bakanı, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, 26 Temmuz Cuma günü TBMM Başkanlığı'na dilekçeyle başvurarak yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Soylu, dilekçesinde, 40 yıldır siyasette yer aldığını ve bu süre içerisinde farklı görevlerde bulunduğunu belirtti. Üstlendiği görevlerin her birinde millete hizmet etme, hesap verme ve açık olma sorumluluğunda olduğunu kaydeden Soylu, siyaset kurumunun ve siyaset yapanların, dönem dönem çeşitli iddialar ve ithamlarla karşılaştığına işaret etti. Soylu, dilekçesine şöyle devam etti: “Halihazırda üyesi olmaktan onur duyduğum Gazi Meclis'imizin çatısı altında da milletimizi temsil ve hizmet ifasıyla, milletvekilliği görevimi yaparken, hükümetlerimizi, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığımız dönemi, şahsımı ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızı hedef alan ve devletimizin itibarını ayaklar altına almak isteyen dahili ve harici menşeli çok sayıda mesnetsiz, tamamen iftiraya dayalı, manipülatif ve çoğu benzer mahfillerden üretilen organize ve sistematik karalamalarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Elbette ki demokrasiye ve hukuka olan bağlılığım, devletime olan sadakatim, milletimize karşı sorumluluğum ve Gazi Meclis'imizin iradesine olan saygım; yaptığımız görevlerin ve verdiğimiz mücadelelerin her bir anının doğruluğuna olan inancım gereği tüm bu karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyası karşısında, işbu yasama dokunulmazlığımın kaldırılması başvurusunda bulunulması zorunluluğu hasıl olmuştur. Görevde bulunduğum dönemlerle ilgili hakkımda yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında, hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri çerçevesinde, yasama dokunulmazlığımın kaldırılmasının gereğini arz ederim.”

REKTÖR AİLE

Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü merhum Prof. Baki Komsuoğlu ve yine KOÜ Rektörlüğü yanında bir dönem YÖK üyeliği de yapan eşi Prof. Sezer Komsuoğlu’nun ardından kızları Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu da rektör oldu. Trabzonlu Komsuoğlu ailesinin kızları son çıkan kararnameyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Çeşitli kararnamelerle birlikte 11 üniversiteye yeni rektör atanmasın ilişkin karar da Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararnameyle Kocaeli Üniversitesi’nde 1998-2006 yıllarında rektörlük yapan Prof. Dr. Baki Komsuoğlu ile 2006-2014 yılları rektörlük görevini yürüten eşi Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu’nun kızları Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu da rektör oldu. Ailenin üçüncü rektörlük görevini üstlenen ismi Komsuoğlu çiftinin kızları Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörlüğünü üstlendi. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Komsuoğlu ailesinin kızları, doktora sonrası araştırmacı olarak, ABD’de Emory Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nde çalıştı. 2009-2010 akademik yılında ise Kaliforniya Üniversitesi sözlü tarih biriminde ve Slav, Doğu Avrupa ve Avrasya Çalışmaları Enstitüsü’nde görev yaptı. Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, 2010-2017 yılları arasında İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dekan yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, 2017 yılında İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olarak göreve başladı. Pek çok komisyon ve kurumda da görev alan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu; 2021-2024 yılları arasında TÜBİTAK SOBAG Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yaptı.

SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL HER ZAMAN SAHADA

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri yerel seçimler sonrası da sahada vatandaşın yanında. ‘Sadece seçimden seçime sandık zamanı değil her zaman halkın yanında yer alacağız sahada olacağız’ parolası ile yola çıkan MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar vatandaştan da takdir topluyor. Sadece Trabzon merkez değil ilçeleri adım adım gezen MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar son olarak Maçka'da Ömer Burhanoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek hasta ve hasta yakınları ile sohbet etti. Rehabilitasyon merkezinde tedavi gören Uğur Şahin ile görüşen Başkan Ayar Trabzon'un sağlıkta yüz akı olan tesisin çok önemli hizmetleri ve başarıları olduğunu dile getirerek hastalara acil şifalar diledi.

Editör: Gözde Üçüncü