Çok kıymetli Trabzonlular ve Trabzonsporlular

Trabzonspor Divan Başkanlık Kuru Başkanı Mahmut Ören Trabzonspor – Rapid Wien karşılaşmasında tribünlerde Galatasaray formasıyla yer alan kadın taraftarlara yapılan saygısızlık konusunda açıklama yaptı. Ören şunları söyledi: “Trabzonspor – Rapid Wien karşılaşmasında tribünlerde Galatasaray formasıyla takımımıza destek vermeye gelen iki kadın taraftara yönelik bazı taraftarlarımız tarafından sergilenen saygısız tavırları üzülerek takip ettik. Bu tür davranışları tasvip etmediğimizi ve bu olayın Trabzonspor’un değerleriyle bağdaşmadığını açıkça ifade etmek istiyorum. Trabzonspor; tarih boyunca adaletin ve fair play'in temsilcisi olmuş, sporun birleştirici gücüne inanmış bir camiadır. Yabancı bir takımla yapılan bir karşılaşmada her ne forma giyerse giysin tüm taraftarlarımızın başımızın üstünde yeri vardır. Trabzon ve Trabzonspor; misafirperverliğiyle bilinen bir şehir ve kulüp olarak bu tür olayların yaşanması bizleri derinden üzmektedir. Tribünlerde farklı renklerle takımımıza destek vermeye gelen herkesi hoşgörü ve saygı çerçevesinde ağırlamak, Trabzonspor'un büyüklüğüne yakışan bir davranış biçimidir. Trabzonsporluluk sadece bir takımı desteklemek değil, aynı zamanda nezaketi, centilmenliği ve hoşgörüyü de temsil eder. Trabzonlular olarak enerjimizi takımımızı daha da ileriye taşımak için harcamalıyız. Trabzonspor’un tarihi, konumu ve adaleti sadece sahadaki başarılarla değil, aynı zamanda bu değerlere gösterilen bağlılıkla da şekillenmiştir. Bu bağlamda, tüm taraftarlarımızı sporun birleştirici ruhuna ve Trabzonspor’un yüce değerlerine uygun şekilde hareket etmeye davet ediyoruz.  Trabzonspor, yalnızca Trabzon'un değil, tüm Türkiye’nin gurur kaynağıdır ve bu bilinçle hareket eden bir camiadır.”

Hisarkent’e yakın takip

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tamamlanma aşamasına gelen Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi’ni yerinde inceledi. Ortahisar Mahallesi’ndeki tarihi valilik binası önünde devam eden çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Genç, projenin hızla bitirilmesi için talimat verdi. İnceleme esnasında vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinleyen Başkan Genç, mahalle muhtarı Süleyman Yaşar Kara ile de bilgi alışverişinde bulundu. Tarihi dokuyu koruyarak Ortahisar Mahallesi’ni modern bir görünüme kavuşturmayı amaçladıklarını belirten Başkan Genç, “Hisarkent Çevre Düzenleme Projesi, Ortahisar mahallemizin tarihi dokusunu koruyarak modern şehircilik anlayışına uygun bir şekilde hayata geçirilecek önemli bir proje. Bu çalışma, şehrimizin kültürel mirasını yaşatırken, aynı zamanda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte tasarlandı. En kısa sürede tamamlayarak şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

MHP tam kadro

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve yönetim kurulu üyeleri ile partiler Trabzon Valiliği Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Trabzon TÜRKAV Başkanlığının da katılım ile gerçekleşen Trabzon'un Fethinin 563.yildönümü kapsamındaki Kadırga Açık Hava Caminde "Fetih Cuma Etkinliğine" tam kadro katılım sağladı.  Trabzon'un Fethinin tarihimizin gurur abidesi Osmanlı'nın zaferi ve Trabzon'un kurtuluşu ile taçlanan çok büyük bir dönemin başlangıcı olduğunu dile getiren MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, "Fetih bilinci öyle klavye başında oturup sağa sola laf yetiştirmek ile olmuyor. Fetih kutlamak ve Fethi yaşatmak gönül istiyor yürek istiyor samimiyet ve dürüstlük istiyor. Tarihe sahip çıkmak içim tarih bilmek gerekir. Bize bu toprakları emanet eden şehitlerimizin ve ecdadımızın mekanları cennet olsun Allah hepsinden razı olsun." şeklinde konuştu.

Nokta Atış - 18.09.2024 Nokta Atış - 18.09.2024

Editör: Gözde Üçüncü