Turizmde en etkili reklam veren ülkeyiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir televizyon programına konuk oldu. Burada açıklamalar yapan Ersoy, grafikler eşliğinde önceki yılların ve bu senenin turizm rakamlarına ilişkin bilgiler verdi. Ersoy, "Son 6 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak koyduğumuz bütün hedefleri tutturduk, inşallah bundan sonra da tutturacağız. Biz çok bahanelere sığınmayı sevmeyen bir bakanlığız. Koyduğumuz hedeflerde ısrarcı oluyoruz." dedi. Bakan Ersoy, ABD'de yılın en önemli olayı olarak görülen Joe Biden ve Donald Trump arasındaki başkanlık seçimleriyle ilgili CNN kanalındaki tartışma programında Türkiye'nin tanıtımı yapılmasına da değinerek, "Türk Hava Yollarının uçtuğu her yeri hedef destinasyon olarak görüyoruz ve uzun süredir CNN International, BBC International, El Cezire ve Euronews gibi global haber kanallarıyla dünya genelinde tanıtım anlaşmaları yaptık." şeklinde konuştu. CNN'dekine benzer bir çalışmayı olimpiyatları yayınlayan Euronews'te de yaptıklarını belirten Ersoy, "Türkiye reklamları başta İstanbul olmak üzere hem Akdeniz hem Ege reklamları 55 ülkede yayınlanıyor. Oyunlar kesiliyor arada Türkiye reklamı giriyor. Biz şu anda Türkiye olarak dünyada turizm konusunda en yoğun ve en etkili reklam veren ülkeyiz. Şu anda birinci sıradayız. Bu işi çok iyi yönetiyoruz. Sosyal medyada ve basında iddia edildiği gibi de çok uçuk rakamlarla yapmıyoruz. Kesinlikle çok makul, çok rekabetçi şartlarda yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Nokta Atış - 16.09.2024 Nokta Atış - 16.09.2024

Yomra belediyesine 3 araç daha

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Belediyesinin araç ve makine parkını güçlendirmeye devam ediyor. Geride kalan 5 yılda 28 araç ve iş makinesini Yomra’ya kazandıran Başkan Bıyık, son olarak belediyeye 3 yeni araç daha kazandırdı. 2’si zabıta hizmetleri, 1’i Yomra Belediyesi iştiraki Yomra Bel Kent Ticaret A.Ş.’nin hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 adet yeni aracı Yomra Belediyesi envanterine kazandıran Başkan Bıyık, ihtiyaçlar doğrultusunda araç ve makine parkını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi. 3 aracın ikisinin hibe yoluyla temin edildiğini, 1’nin belediye bütçesi ile satın alındığını kaydeden Başkan Bıyık, bağışçılara teşekkür etti.

Akçaabat ile kan bağı

 Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkez Müdürü Dr. Dila Baran kan bağışı konusunda iletişim kurmaya gönüllü kazanmaya devam ediyor.  Birbirimize Candan Bağlıyız parolası ile çıkılan iyilik hareketine bir destek de Akçaabat'ın değerli iş adamı hayırsever Yaşar Erbaşaran'dan geldi. Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, Erbasaran'a teşekkür ederek şunları söyledi: “Uzun yıllardır kan bağışı faaliyetlerimize maddi manevi destek sağlayan, sayesinde birçok ilk ve düzenli kan bağışçısı kazandığımız, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı ve aynı zamanda Erbaşaranlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş insanı sayın Yaşar Erbasaran'a teşekkür ziyaretinde bulunduk.  ERBAŞARANLAR Şirketler Grubu destekleriyle 22-27 Temmuz tarihleri arasında Akçaabat Atatürk Parkı önündeki ekibimizde 528 ünite kan bağışı ve 59 kök hücre numunesi almış bulunmaktayız. 2013 yılından itibaren destekleriyle düzenlemiş olduğumuz kan bağışı kampanyalarında binlerce hastanın hayatını kurtarmaya vesile olan kıymetli büyüğüme tüm kalbimle minnettarım. Allah Yaşar Abimizin yaptığı hayırları kabul etsin, kendisini ailesinin ve bizim başımızdan eksik etmesin inşallah. ERBAŞARANLAR Şirketler Grubunun kan bağışı konusunda yaratmış olduğu sosyal farkındalığın tüm ilimize yayılmasını ihtiyaç sahibi hastalar adına gönülden dilerim."

Editör: Gözde Üçüncü