Nokta Atış - 7.09.2024 Nokta Atış - 7.09.2024

Gazileri unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat eski ilçe Kadın Kolları Başkanı ve Ayrıca Akçaabatlı Kıbrıs Gazisi Kenan Solak’ın Kızı Dilek Mihriba Gedikli ile Edibe Ertürk, Elif Şenoğlu Aydın, Güllü AK, Tülin Kolaylı, Aydan Yalçınkaya, Kübra Sürül’den oluşan arkadaş grubu 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Türkiye Kıbrıs Kore Gaziler Derneği Trabzon Şubesini ziyaret ettiler. Türkiye Kıbrıs Kore Gaziler Derneği Trabzon Şube başkanı seyyah Sağıroğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden Dilek Mihriba Gedikli, gazilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. “26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile atılan ilk adım, vatanına canını siper etmiş bir milletin tarihin en büyük mücadelesini vermesiyle 30 Ağustos günü zafere ulaşmıştır. Bu kutlu mücadelenin başkomutanı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyorum” diye konuşan Dilek Mihriba Gedikli, kendisinin de bir gazi kızı olduğunu, söyledi. Trabzonlu Gazileri ziyaret eden arkadaş Grubu, Üzerinde Kırmızı Beyaz Türk Bayrağı logolu ve “30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun” yazılı pastayı birlikte keserek gazilerin gününü de kutlamış oldular.

Fındık alımı sürüyor

Fiskobirlik Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek, "Sezon başladı. Tabii ki sezonun getirdiği birtakım sıkıntılar var. Hava şartları nedeniyle ürün gelişemedi, kokarca belası var. Yaklaşık bir yıldır hem hükümet hem de meclisteki fındık çalışma grubu bu konuda bir çaba gösteriyor ama kokarcanın ciddi manada zarar verdiği yerler var. Ama sonuç itibarıyla hükümet bir fiyat açıkladı. Şunu söylemek lazım; hükümetin fiyatı açıklamasıyla ’piyasaya gireceğim’ demesi, fiyattan ayrı. Hükümet aslında ’üreticiyi koruyorum’ diyor, bu önemlidir. Bunu ciddiye almak lazım. Ben bir kısım üründe bozukluklar ve kokarca nedeniyle piyasanın karışık olduğunu düşünüyorum ama süreç içinde piyasa rayına oturacaktır" dedi.

Direniş Çadırı açıklama yapacak

Bugün saat 17:00'de Trabzon Ak Parti İl Başkanlığı önünde, Direniş Çadırı inisiyatifi tarafından basın açıklaması yapılacak. Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden Türkiye'den geçerek soykırımcı İsrail'e ulaşan petrol sevkiyatını durdurması ve bu çağrıyı dile getirdiği için iki gündür zorla Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan ve sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Filistinli gençlerin biran önce serbest bırakılması talebi dile getirilecek.

Editör: Gözde Üçüncü