USTA ÖĞRETİCİLERE HALK EĞİTİMDE TOPLANTI!



Genç, usta öğreticilerin tertiplenen toplantılara alaka duymadıklarını,  usta öğreticilerin çalışma programlarıyla ilgili planlar yapmadığını, kursların sonunda, kurs bitirme tutanağının verilmediğini vb. bazı eksiklerin tamamlanmasını dile getirmiştir.
Orhan Bey, makro düzeydeki hedefleri çok olmakla birlikte beraber, öncelikle Trabzon el sanatları kültürününün, Türkiye genelinde olmadığını bu kültürün dünyaya açılması gerektiğini vurgulamıştır. Daha ileri giderek Trabzon ve Türkiye'nin reklamını Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ürettiği ürünlin yurt dışına pazarlanmasını ve böylelikle dünyanın çeşitli ülkelerine açılıp, üretilen ürünlerle Türkiye'nin reklamını evrensel ölçekte yapmayı hedeflemiştir. Toplantıda usta öğreticilerden özellikle müdür bey tarafından şunların  yapılması istenmektedir; bir defa üretilen ürünlerden, kursiyer ve öğrencilerin ekonomik yönden lokal olarak evlerine katkıda bulunmalarını sağlamak, şunun da altını özellikle Sayın Orhan Bey çizmiştir ki - motive açısından çok önemlidir- "malzemeyi halk eğitim temin edecek, işçilik parası üretenlere verilecek" demiştir. Böylelikle, Halk Eğitim olarak bir dinamizm oluşturmak amaçlanmaktadır.

Orhan Bey,  haklı olarak "Biz" diyor, "Trabzon Halk Eğitim olarak, el sanatları ve ürettiğimiz ürünlerle farkındalık göstermek zorundayız, çünkü; o potansiyel bizde vardır". Usta öğreticiler kursiyerleri kursların sonunda iyi yetiştirmeleri gerektiklerini vurgularken, onlarda kendi çeyizlerini kendilerinin yapacak duruma gelmelerini özellikle kurs öğretmenlerinden istemiştir.

***

Bence de, öğrencilere yönelik ekonomik getirisi olacak çalışmalar ön planda tutulduğunda, kursiyerlerin sayısının artacağı ve bunun neticesinde geniş halk kitlelerine yaygınlaşması durumu Halk Eğitimin olmazsa olmazlarından olacaktır.