ÜNİVERSİTELİ OLMAK YETMİYOR

Üniversitede okuyan öğrenciler ne genel ne yerel seçimlere beklenen ilgiyi göstermiyor. Ülke sorunlarına karşı inanılmaz duyarsızlıkları var. Seçim günü oy kullanmak yerine pikniğe gidenler,akşama kadar uyuyanlar, cafelerde geyik yapanlar ne ararsanız var.

En basit işlemi bile yapmaktan üşenip sandığa gidemeyecek kadar acizler! Sonra da ah-vah çekiyorlar! Nisan ayında yapılacak referandum seçimlerinde de durum aynı gözüküyor Referandumda oy kullanacak üniversite öğrencilerinin veya oy kullanma yerinde değişiklik yapmak isteyenlerin, 2 Şubat 2017 tarihine kadar ilçe nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyordu. 2 Şubat mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunmayanlar ise, daha önce oy kullandıkları adreste oy kullanmak zorunda kalacak. Doğru-dürüst kayıt yok! 6 milyon öğrencin 4 biri ancak sandığa gidecek.  

Vahim bir tablo!

18 yaşında seçme ve seçilme hakkı var ama bu hakkı kullanmak isteyen yok! Nedeni siyasete olan güvensizlik mi acaba? Ne olursa olsun gençlerin ülke sorunları noktasında daha duyarlı olması gerekiyor

***

ALGI OPERASYONU ERKEN BAŞLADI!

Türkiye yakın zamanda sandık başına giderek anayasa değişikliği noktasında önemli bir karar verecek. Evet mi Hayır mı? Tartışması önümüzdeki günlerin gündemini belirleyecek. Kampanyalar başladı, partiler sahaya iniyor.

Anketler, tartışma programları, sosyal medya ile yazılı ve görsel basın sürece tam gaz katkı sağlıyor. Fakat bunun ne kadar sağlıklı olupolmadığı noktasında ciddi kaygılarımız var. Çünkü daha ilk günden bir algı operasyonu başladı. Aspagaras ve hile kokan haber ve yorumlar paylaşılıyor sosyal medyadan! Buna gerek yok! Belden aşağı-yalan kampanyalar ahlaki değil! Vatandaşa doğru olanı anlatmak gerek! Dayatmalar ve yalan-dolanlarla bu iş yürümez..

***

CİNAYET HARİTASI VE SİLAHLANMA!

Bireysel silahlanmaya karşı olduğumu her fırsat da dile getirir tepkimi koyarım. Benim gibi düşünen çok sayıda insan var. Öyle veya böyle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Fakat nafile! Herkes yine bildiğini okuyor.

Bireysel silahlanmaya karşı mücadele verenlerin başını Umut Vakfı çekiyor. Vakıf 2016 yılı “Türkiye Silahlı Şiddet(cinayet) haritasını “ yayınladı. Acı ve çarpıcı gerçekler var Basına yansıyan verilere  dayandırılarak yayınlanan haritaya göre, 2016 yılında 2 bin 720 bireysel silahlı olay, ulusal ve yöresel medyaya yansımış Bu olaylarda, 2 bin 56 kişi öldü, bir kısmı ağır bin 961 kişi de yaralandı. Önceki yıla oranla yüzde 7 artış var. Karadeniz Bölgesine bireysel silahlanma noktasında rekor Samsun iline ait.

2016 yılında Samsun’da 41 olay meydana gelmiş. Trabzon’da ise bu sayı 37. Giresun’da 12,Rize’de  7,Artvin’de 6 Bayburt ve Gümüşhane’de ise 2 olay meydana gelmiş Karadeniz’in en sakin kenti bu yıl Ardahan. Ardahan’da 2016 yılı içinde silahlı vaka meydana gelmemiş