"YEŞİL MUTABAKAT ULUSLARARASI REKABETTE EN GÜÇLÜ ARGÜMAN OLACAK"

Eğitim programının açılışında konuşan TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Trabzon'un önemli avantajları olan bir coğrafyada bulunduğunu ifade ederek, "Bu eğitimin temelini oluşturan global ısınmada çerçevesinde değerlendirildiğinde dünyadaki en az ısınan coğrafyalardan birindeyiz. Türkiye gerçeği olan deprem kuşağının dışındayız. Dünyadaki en büyük savaşların yapıldığı su konusunda da avantajlı coğrafyalardan birindeyiz. Bunlar fırsatlarımız. Bazı tehditlerimiz de var. Kendi ölçeğinde bir sanayimiz var ama bu sanayinin yeni dünyayla rekabet edebilme ve kendini yenileme konusundaki farkındalığıyla ilgili soru işaretleri var. Bu eğitimler de aslında bu soru işaretlerini ortadan kaldıracak süreçleri doğuracak. Odamızda kurulan Teknoloji ve Endüstri Komisyonu da bu süreçlerle ilgili çalışmalar yürütüyor. Yeni dünyada bilgi, veri, hız, esneklik ve çeviklik özelliklerini çok iyi ve bileşke halinde yönetmelisiniz ki geride kalmayın. Yeşil Mutabakat konuları uluslararası rekabette en güçlü argüman olacak. Bu eğitimden kazanılanların işyerlerinize değer katacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Etkinlikte daha sonra EnerjiSA Üretim firması yetkilileri tarafından katılımcılara Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve AB Yeşil Mutabakatı, Türkiye Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve Getirecekleri, Karbon Gümrüğü SKDM ve Emisyon Ticaret Sistemi, Karbon Ayak İzi Hesaplamasının Firmalara Getirisi, Karbon Ayak İzi Veri Toplama Yöntemleri ve Önemi, Kurumsal ve Ürün Karbon Ayak İzi İletişimi ve Karbon Gümrüğü Bildirimleri Nasıl Yapılır, Sera Gazı Emisyonunun Azaltılması İçin Öneriler Nelerdir gibi konularda detaylı bilgi verildi.

İki gün sürecek eğitim programına katılacak 3 firmaya ücretsiz olarak Kurumsal Karbon Ayak İzi Hesaplaması ve Raporlaması konusunda birebir danışmanlık verileceği vurgulandı.

Başkan Kaya, Ortahisar Belediyesi bünyesinde tekstil atölyesi kuruyor Başkan Kaya, Ortahisar Belediyesi bünyesinde tekstil atölyesi kuruyor

Editör: Gözde Üçüncü