UNLU MAMULLERDEN ALKOLLÜ İÇECEKLERE KAPSAMLI DENETİM
Kaplan, özellikle unlu mamul üretimi, alkollü ve alkolsüz içecek satışı yapan işletmeler ile restoranların üretim mutfakları ve depolarının titizlikle incelendiğini belirtti. Yılbaşı döneminde tüketimi artan alkollü içkiler, kuruyemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri ve et ürünleri gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde denetimlerin yoğunlaştırıldığı ifade edildi.
Denetimlerde, gıda maddelerinin saklama, pişirme ve sunum koşulları detaylı bir şekilde kontrol edilirken, alkollü içkilerin etiket ve bandrolleri de incelendi. İşletmeler, gıda güvenliği kuralları konusunda bilgilendirilirken, mevzuata uygun olmayan durumlar için gerekli tedbirler alındı.
ALO 174 GIDA HATTI HATIRLATILDI
Vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için denetimlerin süreceğini vurgulayan Kaplan, "En önemli gıda denetleyicisi vatandaşlarımızdır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda Hattı'na başvurmaları oldukça önemlidir" dedi.
Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, güvenilir gıda anlayışını yaygınlaştırmak amacıyla yıl boyunca denetimlere etkin bir şekilde devam edecek.