GÜNDEM

Trabzon Mimar ve Mühendis odalarından açıklama

TMMOB Mühendis Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden İl Koordinasyon Kurulu üyeleri basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasına TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ebru Çolak, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Tiryaki, Mimarlar Odası Başkanı Serbülent Vural, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ufuk Bulut ve bileşenlerinin temsilcileri katıldı.

İKK adına açıklama yapan Ebru Çolak, şehirlerle ilgili açıklamalarda bulunarak Kent Sorunları Bildirgesinin çıktığını ilgili kurumlara gönderildiğini açıkladı. Biyolojik arıtmayla ilgili sempozyum hazırlığında olunduğunu açıklayan Çolak, 2 Ekim’de sempozyumun gerçekleştirileceğini kaydetti.

BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ SEMPOZYUMU

Çolak, “Kent Sorunları Bildirgesi hazırladık yakın zamanda. Büyükşehir, Ortahisar, Yomra, Akçaabat belediyelerine ziyaretlerde bulunarak kitapçığı teslim ettik. Diğer belediyelere de aynı şekilde ziyaretlerimiz devam edecek. Odalarımızla yine yaptığımız çalıştay ve paneller oluyor. Raylı sistemle ilgili çalışma yapıldı. Şimdi Biyolojik Arıtma Tesisi ile ilgili çalıştay yapılacak. Çalıştay 2 Ekim’de. Kent sempozyumunda öne çıkan kent sorunlarına dair öne çıkan başlıkları tek tek ele alarak bilimsel çerçevede etkinliklerle dikkat çekmeye çalışıyoruz.” dedi.

RAYLI SİSTEMİ MARAŞ’A GETİRİP BIRAKMASINLAR

Çolak, “Hafif Raylı sistemle ilgili görüşlerimiz alındı. Birlikte toplantı yaptık. Başkan Ahmet metin Genç ile ilgili daire başkanlıklarıyla bir araya geldik. 3 tane alternatif güzergahın olduğunu, mühendis odalarının görüşlerini çok önemsediklerini kaydettiler. Bu konudaki çalışmalarımızı raporlaştırıp belediye başkanımıza sunduk. Hafif raylı sistemde güzergah Maraş kesinlikle olmasın. İlk etabı merkeze getirip bırakmasınlar. Etap etap olacak. Buraya gelip bıraktıklarında farklı sorunlarla karşılaşacağız. Bu etabın Şehir Hastanesinden başlayıp Meydan değil, havalimanına uzanması lazım. Yayalaştırdığımız Maraş Caddesi’nin tekrardan raylı sisteme açılmasına karşıyız. İlk etabın son durağı olmasın.” diye konuştu.

GÜLCEMAL İÇİN BİRKAÇ PROJE GÜNDEMDE

Çolak, “Gülcemal projesi ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz yine aynı yaklaşımda. Hatta birkaç proje daha var. O projelerle ilgili odalarımızdan destek istediler. Biz de komisyonlarımızda çalışıp onlara raporlarımızı olumlu ve olumsuz yanlarını düşünerek sunuyoruz. Gülcemal’de kod farkı şu an çok yüksek. Orada bir tahkimat çalışması başlatıldı. Fazla olan toprak sorunu nasıl çözülür anlamında bizden destek istediler.” şeklinde belirtti.

SANAYİ BÖLGESİ İÇİN KENTSEL TASARIM YARIŞMASI

Küçük Sanayi Sitelerinin taşınmasının ardından Sanayi Bölgesi için Kentsel Tasarım Yarışması düzenleyecek olan Büyükşehir mimar ve mühendis odalarından destek istediğini açıklayan ilişkin Çolak, “Büyükşehir Sanayi Bölgesi için kentsel tasarım yarışması düzenleyecek. Bizden de destek istediler. Odalarımız çalışmalarını yürüttüler. Görüşümüz de bildireceğiz.” dedi.