Değerli okurlar;

Sayın Osman Diyadin’e ve beni bu sayfalara sizlerle birlikte olmaya tabiri caizse “ iten “ sevgili arkadaşım İnş.Müh. Hasan Fehmi Bayraktar’a açık teşekkür ile başlamak isterim; “Köşe” yazarlığının mesuliyetini tüm varlığımda hissederek..

Ben ve benim gibi bir çok arkadaşımız, dostumuz, ağabeyimiz İstanbul Fındıkzade’de bulunan Trabzon Öğrenci Yurdu’nda öğrenimi sırasında kalmıştır. Trabzon Öğrenci Yurdu’nun bağlı olduğu Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği; 1936 yılında kurulmuş olup; Türkiye’mizin Kızılay’dan sonra en eski ikinci derneğidir. Bizler 1970’li yılların ortasından itibaren yurda intikal ettik. Bize ana kucağı, baba ocağı oldu Trabzon Öğrenci Yurdu!..Şimdi ise Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği Genel Kurulu’nun ve Genel Başkan Sayın Soysal Algan’ın bizlere verdiği görev gereği 15 yıla yakın bir zamandır bu dernekte Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter olarak görev yapmaya çalışmaktayım, diğer Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım ile birlikte...

Bizden önce Yurdumuzda kalmış olan büyüklerimizin daha iyi bildiği gibi; odalarımızda zaman zaman 20 kişi kalındığı olmuştur. Şimdi ise Trabzon Öğrenci Yurdu; adına yakışır bir şekilde iki kişilik odalar halinde ve  “yıldızlı” denilebilecek durumda öğrencilere hizmet vermektedir. Mevcudumuz 84 kişi olup, bunun 54 kişisi İstanbul Tıp Fakültesi ve İstanbul Cerrahpaşa Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimizdir. Geriye kalan yaklaşık 31 kişi de İstanbul’daki İTÜ, YTÜ  ve İÜ’de okuyan öğrencilerdir. Ama maalesef öğrencilerimizin yaklaşık olarak 15-20 tanesi baba ve anne bakımından Trabzon kökenli veya doğumlu olup, diğerleri ülkemizin çeşitli şehirlerindendir. Biz, bu sayıyı artırmak için çalışmalar yapmakta isek de; asıl önemli olan hasletin, okuma isteğiyle gerçek manada dolu öğrencilerimizin  olması ile sürdürmek olduğunu belirtmek isteriz. Trabzon Öğrenci Yurdu’nda kalmanın tek şartı, vatanını ve milletini sevmek olduğunu da ayrıca aklımıza gelmişken söylemeyi bir borç biliriz.

Sayın Sadettin Tantan’ın;  Fatih Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, yurdumuzun arka tarafında bulunan kamuya ait bahçeyi tarafımıza tahsis ettirtmesi ve  kiralanması;  böylece atıl halde olan bu yerin şimdi otopark olarak kullanılması bize ivme kazandıran olayların başında gelmektedir. Daha sonraki Başkan Eşref Albayrak’ın da bizlere olan katkısını unutmamak gerekir. Yine son olarak halen bu görevi yürüten Sayın Mustafa Demir ve ekibinin desteği ile işte şu an hayata geçirmeye çalıştığımız Trabzon Kız Öğrenci Yurdu projesinin birinci ayağı olan arsa alımının gerçekleşmesi bizi çok heyecanlandırmıştır. Eski İTÜ Rektörü Gülsüm Sağlamer, bize “Ben okurken Trabzon Kız Öğrenci Yurdu’nda kalmıştım, işte elimde de tabelası, bunu gündeme getirin “ demesi ile artık Trabzon Kız Öğrenci Yurdu’nun yapımı aşamasının sonlarına gelmiş durumdayız. Bundan birkaç yıl önce; Trabzon Öğrenci Yurdu’nun yan sokağında Türkçü Sokak için de bir arsayı kendi paramız ile satın aldık. Bu arsanın alımında bizlere yardım eden bütün dost ve arkadaşlarımıza bu vesile ile teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliriz. O sıralarda TOKİ Başkanı olan Sayın Erdoğan Bayraktar; her yıl geleneksel hale iftar yemeğimizde, “ Trabzon Kız Öğrenci Yurdu’nun yapımı için sizlere söz veriyorum” demiş, bilahare Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu şu günlerde projelerimiz tamamlanmış olduğundan;  sizler bu yazıyı okurken muhtemelen ‘ilk kazma’nın sesini duymuş olacaksınız...

Değerli okurlarımıza bu güzel haberi vermekle birlikte; bu yıl düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeğimizin 20. Temmuz 2013 tarihinde Trabzon Öğrenci Yurdu’nun arka bahçesinde olmak üzere; Seyitömer mh. Kızılelma cd. Şair Mehmet Emin sk. N:30 Fındıkzade-Fatih/İST. adresinde verileceğini; Trabzonlu olsun olmasın tüm dost ve arkadaşlarımızın bu davete icabet etmesini  istediğimizi açık sayfadan bildirmek isteriz.

Değerli okurlar; bu ilk yazı konusunun  Trabzon Öğrenci Yurdu ve Trabzon Kız Öğrenci Yurdu olması aslında benim bir şansım olmuştur diye düşünmekteyim. Malum, Türkiye’mizin içinde bulunduğu konum, konjonktür denilen durum; bu “ iş”in yani bu köşelerin “asıl” sahipleri olan “asil”lerin yorumlarına muhtaçtır. Biz, sizlere siyaset dışı diğer konulardan,  aklımızın erdiği/erebildiği biçimde bahsetmeye çalışacağız. Şimdilik bu konuyu kısaca sizlerin bilgisine sunmanın heyecanı ve sorumluluğu altında yazımı sonlardırarak veda etmeyi, bir sonraki yazıya hazırlanmak üzere müsaadelerinizi isteyerek ayrılmayı tercih ederek; hepinize selamlar ve sevgilerimi iletirim.