Siyaset maalesef insanları böldü ayrıştırdı.
Bunu Necmettin Karaduman Anma Gecesi’nde çok net gördük.
Trabzon Araştır Vakfı’nın Kadıköy’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye’de yapmış olduğu siyasal ve diğer devlet hizmetleriyle kendini herkese sevdirmiş olan hayatı boyunca kendisini önemli hizmetlerle görevlendirmiş olan devrin Başbakanı Turgut Özal karşısında bile dik duruş sergileyen Rahmetli Necmettin Karaduman gibi bir değerimizin ölüm yıldönümünde bir kez anılarını yaşayan arkadaşlarının anlatımlarıyla tanımış olduk.
Gecede gözümüz hep özellikle İstanbul da özellikle Trabzon’u temsil ediyoruz diyen sivil toplum başkan ve yönetim kurullarını aradı.
Maalesef yoktular.
Trabzon için Türkiye için bu kadar değerli bir devlet adamımızın ölüm yıldönümünde özellikle Trabzon’u temsil ediyoruz. Trabzon’un kültür elçisiyiz diyen ne STK başkan ve temsilcileri ne de diğerleri yoktu o gece de.
Bir zamanlar ANAP’ın ağır topları denilen Eyüp Aşık, Avni Akkan, Azer Benli göze batan eski siyasiler olurlarken yeni milletvekillerimizden sadece her yer de olduğu gibi Hüseyin Örs de o geceye katılırken yeni veya eski bir tane Trabzon milletvekilinin katılmaması da dikkatlerden kaçmadı.
Trabzonlu saygın bir devlet adamı olan rahmetli Necmettin Karaduman’ın gecesinde özellikle yaşamı boyunca devletine milletine hizmet etmekle ömrünü geçirmiş olan böyle bir değerimizin ölüm yıldönümünde maalesef siyasi ayrıştırmayı gördük. Peki bu duruma sağ olsaydı rahmetli Karaduman ne derdi.
Bu konu da sorduğumuz da bir çok sivil toplum temsilcileri ve diğer hemşerilerimizin her hangi bir davet almadıklarını haberleri olmadığını söylediler.
O zaman bu da gösteriyor ki siyaset maalesef özellikle Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle özellikle Trabzonlular arasında soğuk siyasi rüzgarlar esmektedir.
Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Esenler’de Rizeliler Derneği hamsi festivali düzenledi. Protokol yerini aldı sahne kuruldu. Ve Rize Dernek Başkanı Süleyman Kahveci konuşmasının bir bölümünde İmamoğlu’na da diğerlerine yaptığı gibi selam olsun deyince Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksü tarafından “Ne gereği varmış?” gibilerden protokolde fırçalandı.
Ne gereği var sayın Göksü, o meydanda yapılan etkinlik siyaset yeri mi?
Siyasi arenada karşı fikirlerin tartışması normal olabilir ama halk adına yapılan bir horon ve hamsi festivalinde tüm protokole teşekkür edilirken sesin çıkmadı da İmamoğlu’na bir selam ve teşekkür edilmesi çok mu abesti. Bunlar halkın artık siyaseten ayrıştırılmasına neden olmaz mı?
Türkiye’nin dış güçlerle bu kadar sorunu varken neredeyse 3. Dünya Savaşı çıkacağı bir ortamda insanlar demokratik düşüncelerinden dolayı ötekileştirmemek gerekmez mi?