ORTA SAHASIZ OYUN


Gençlerbirliği maçında ,Trabzonspor orta alanında hiçbir futbolcu “Yusuf Erdoğan hariç” bu görüntüyü vermedi-veremedi.Böyle olunca da ortaya ortasahası olmayan,orta sahada oyun kurgusu olmayan bir takım görüntüsü verildi.
Oyunun ilk 25 dakikasında oyun alanını daraltarak  rakibi bekleyen Gençlerbirliği’nin oyun anlayışına karşı,savunma arkasına atılan uzun çapraz toplar ile gol bulmayı tercih etmişti Trabzonspor.
Oyuna ortasahasız bir oyun anlayışı ile başlayan Trabzonspor rakibin 10 kişi kaldığı sürece  de bu anlayışını oyunun büyük bir bölümünde tercih etti.
Atılan uzun çapraz  toplar ile kanatları kullanarak, “özellikle  Yusuf Erdoğan’ı”  buluşturarak gol yapmayı denemesi başarılı olmadı. Gençlerbirliği 28.dakikadan itibaren oyuna 10 kişi devam etmek zorunda kaldığı sürece de bu anlayışından vazgeçmeyen ya da değiştirmeyince  skoru lehine çeviremedi.
Yerleşik bir savunmaya karşı bu kadar yan pas yapılması da Trabzonspor’un ayrı bir olumsuz görüntüsüydü.Gerçi  rakip savunma ibloğuna hapis olmuş hücum oyuncularının da bu olumsuzluğun oluşumunda katkıları vardı.
Trabzonspor için, çağdaş futbol anlayışını desteklemeyen bir ayrı olumsuzluk ta oyunun yavaş tempoda oynanmasıydı. Atılan pasların şiddeti aynı zamanda oyun temposunun da belirleyicisidir.Düşük şiddetteki pas kullanımı rakibin savunma yerleşimine kolaylık sağlarken aynı zamanda zihinsel olarak ta dinç kalmasını sağlar.
Bu farkındalığı lehine çeviremeyen Trabzonspor  oyuncuları 28.dakikadan itibaren 10 kişi kalmış takımın oyun anlayışını bozamıyorsa  yeteneklerini sorgulamaları gerektiğine inanıyorum.
Maçın 83.dakikasında  ceza alanı içindeki pozisyonu gole çeviremiyorsan kendini sorgula  be Onanzi kardeşim.