NOSTALJİ DEĞİL GENÇLER ÖNEMLİ

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Trabzon Şubesi tarafından hazırlanan Hüseyin Avni Aker Stadyum Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım programını biz de takip ettik.

MÜSİAD tarafından hazırlanan projeler sunum ile tanıtıldı. 62 dönüm üzerine yapılan projede 5 bin kişilik bir stadyum, spor salonu, basketbol sahaları, tenis kortları, kültür merkezi, tiyatro, kütüphane, otopark ve yeşil alanlar yer alıyor.

Bu projeler zaten şehrin de beklediği projeler. Zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şehir parkının müjdesini de vermişti.

MÜSİAD Trabzon Şubesi de yeşil alan ile birlikte şehrin menfaatleri adına bazı güzel önerilerde bulunuyor.

Bunlardan bir tanesi de Avni Aker Stadı’na 5 bin kişilik bir stat yapılması önerisiydi.

MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Celil Hekimoğlu, toplantıda Trabzon’un bir futbol şehri olduğunu vurguladı ve amatör kulüplerde top koşturan oyuncuların beş bin kişilik tribünde güzel bir atmosfer içerisinde kendilerini çok daha iyi gösterebileceklerini söyledi.

Sayın Hekimoğlu’na bu güzel önerisine katılmamak elde değil. Hekimoğlu, bir kez daha spor adamlığını ortaya koydu.

Çocuklarımızın, gençlerimizin kendilerine yetiştirebilmek ve kanıtlayabilmek adına modern statların yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Sayın Hekimoğlu’na bu duyarlılığından ötürü tüm kamuoyu adına teşekkür ediyorum.

Şehrimizde vatandaşlardan tutun da tüm yetkililerimize kadar hep övünüp dururuz ‘Trabzon spor, sanat ve kültür şehridir’ diye.

Ancak şehrimizde sporun, sanatın ve kültürün yapılabilmesi adına gerekli altyapının oluşturulması yönünde eksikliklerimiz olduğu bir aşikardır.

Şehrimiz bir spor şehridir. Bu doğru. Bu şehrin insanı Trabzonspor ile yatıp kalkar; bu gerçeği sadece şehrimizin insanı değil tüm Türkiye’de herkes bilir.

Ancak gençlerimizin modern statlarda futbol oynayabilmesi için şehrimizde yeterli futbol sahaları yok. Olanlar da sıkıntılı. Ya tribünü yok ya da güvenlik anlamında yetersiz.

Hatırlayalım, geçen yılın Aralık ayı sonlarına doğru Ortahisar’ın Esentepe Mahallesi'nde bulunan futbol sahasında Gençlerbirliği ile Yolspor arasındaki Süper Amatör Küme müsabakasının oynandığı sırada sahaya kayalar düşmemiş miydi? Oradaki futbolcular facianın eşiğinden dönmemiş miydi?

Çok şükür ki Allah korudu ve herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

İşte bu yüzden bu tür faciaların yaşanmaması için spor şehri Trabzon’da yakışır tribünü olan modern futbol sahaları inşa edilmeli.

İşte MÜSİAD Trabzon, projeyi de hazırladı; hazır yer de var. Gelin hep birlikte 5 bin kişilik stadın yapılmasına destek verelim, bu projeyi hayata geçirelim. Sayın Hekimoğlu’nun anlatmak istediğim gibi bırakalım nostaljiyi de gençlere sahip çıkalım.

Futbol şehri Trabzon’da yıldız futbolcuları Türk futboluna kazandıralım.

Futbol ülkesi olan tıpkı Brezilya’daki şehirlerde olduğu gibi Trabzon’u da futbolcu fabrikasına dönüştürelim.

Hem Trabzonspor’umuz kazansın hem Türk futbolu kazansın hem de gençlerimiz kötü alışkanlıklardan korunsun.

Şehrimiz, kültür ve sanat şehridir diyoruz.

Ancak şehrimizde yaşını başını almış büyüklerimizin sürekli söyledikleri bir gerçek var.

Geçmiş yıllardaki sanat ile günümüz sanat arasında dağlar kadar fark olduğunu söylüyorlar.

Şehrimizde tiyatro salonlarının önceki yıllarda çok sayıda olduğunu dile getiriyorlar.

Ama günümüzde bunların azaldığından şikayet ediyorlar.

MÜSİAD’ın hazırladığı projede daha çok kapasiteli güzel bir tiyatro projesi de mevcut.

Bir kültür merkezi de inşa edilecek.

İşte şehrin istediği de tam bu.

Bu projelerin yanlarına ufak ufak kafeler, restoranlar ve çocukların eğlenebilecekleri alanlar oluşturdun mu bu şehrin insanı daha ne ister ki.

Bu proejeler hayata geçirildiğinde isteyen futbol maçı izleyecek, isteyen yürüyüş parklarında yürüyüş yapacak, isteyen basket veya tenis oynayacak, isteyen tiyatro izleyecek, kütüphaneye gidecek. Gelecek nesillerde projeye ön ayak olanlara ve hayata geçirenlere hayır dua edecek.